Počasí dnes7 °C, zítra8 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

VIDEO: Plameny zachvátily rodinný dům a stodolu, hasiči odhadují pohromu za dva miliony korun

S ohněm, který pohltil stodolu a rodinný dům v Rozsedlech na Klatovsku, bojovalo během noci 15 jednotek hasičů. Plameny se jim podařilo zkrotit před čtvrtou hodinou ráno. Na místě hasiči zůstali, aby provedli dohašovací práce a rozebrali střešní krytinu. Škody odhadují na dva miliony korun.

K velkému požáru vyjížděli hasiči těsně před půlnoci. Oheň zachvátil hospodářskou část stavení a posléze se rozšířil na střechu obytné části domu. Kvůli rozsahu neštěstí vyhlásili hasiči druhý stupeň požárního poplachu. Z domu vyvedli dva lidi, třetí člověk opustil objekt sám. Dotyčné poté prohlédli přivolaní záchranáři.

„Zasažená část objektu byla požárem kompletně zničena. Oheň se přenesl i na obývanou část domu, a to zhruba na jednu třetinu jeho střechy. Hasiči v rámci zásahu rozebírali střešní krytinu a vyhledávali skrytá ohniska. Požár se povedlo dostat pod kontrolu ve 3:45 ráno. Místnosti naštěstí zasaženy nebyly,“ popsal mluvčí krajských hasičů Petr Poncar.

Škodu předběžně odhadují na dva miliony korun. Příčinu bude muset odhalit až vyšetřovatel. Ještě dnes dopoledne byli hasiči na místě. „Starosta obce Žihobce, jejíž jsou Rozsedly částí, zajistil na místo nakladač a kontejner, kam vyvážíme materiál rozebrané části střechy,“ doplnil Poncar.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto HZS Plzeňského kraje

Štítky požár rodinného domu, požár stodoly, Klatovsko, Rozsedly, dům, okres Klatovy, střecha, stodola

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

VIDEO: Plameny zachvátily rodinný dům a stodolu, hasiči odhadují pohromu za dva miliony korun  |  Klatovsko  |  Z kraje  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.