Počasí dnes20 °C, zítra24 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

Nová služebna městské policie zároveň slouží jako nabíjecí stanice pro elektrokola, úschovna kol i veřejné WC

Dlouhých 30 let měli domažličtí městští policisté své zázemí v historické strážnici v budově radnice. Díky otevření multifunkčního Kulturního centra Pivovaru Domažlice se uvolnily prostory knihovny, která se tam přesunula a poskytla tak potřebné místo pro zbudovaní moderní služebny. Ta navíc disponuje i službami pro turisty jako je úschovna kol, nabíjecí stanice na elektrokola a veřejné toalety.

„Nová moderní služebna je vybavena technologiemi 21. století včetně průběžně modernizovaného městského dohledového kamerového systému, který je obsluhován proškoleným personálem,“ říká úvodem velitel městské policie Petr Kubal.

Ve zrenovovaném objektu bývalé knihovny je také místnost, kde může zasedat krizový povodňový štáb. Místnost pro řízení krizových situací nabízí informace z kamerového systému i protipovodňových hlásičů a čidel na vodních tocích. „Služebna je dále vybavena místností pro preventivní aktivity s předškolními dětmi a dětmi prvního stupně základních škol," doplňuje Kubal.
 

Známý obchodní řetězec chystá stavbu nové prodejny v Domažlicích, vyroste na místě areálu bývalých kasáren

Po dlouhých letech jednání a debat se už v Domažlicích rýsuje stavba prodejny společnosti Lidl. Nový obchod by měl nahradit objekt bývalého posádkového domu armády v Petrovické ulici. Objekt sloužil dvě dekády ke komerčním účelům a nyní by měl...

,,Záměr vybudovat pro Městskou policii moderní zázemí vznikl již v souvislosti s rekonstrukcí Kulturního centra pivovar Domažlice, kam se počítalo s přestěhováním Knihovny Boženy Němcové. Město otevřením nové strážnice zaplatilo dlouholetý dluh, který vůči městské policii měl," vysvětlil starosta města Zdeněk Novák (Sdružení pro město Domažlice).

Kola ohlídají strážníci i kamery

Díky dostatku prostoru mohly v objektu vzniknou také služby pro místní i turisty. K dispozici nově mají úschovnu jízdních kol včetně nabíjecí stanice pro elektrokola. „Uložení jízdních kol, včetně případného dobití baterie u elektrokola, je zdarma. Všechny náležitosti související s uložením kol v uzamykatelné úschovně bude provádět velitel směny městské policie. Úschovna jízdních kol je k dispozici 24 hodin denně 7 dní v týdnu,“ uvedl velitel strážníků.

Kde jinde by kola měla být v bezpečí než pod dohledem strážníků. Kromě nich budou prostory monitorovat také kamery a případné technické závady na elektrokolech včas odhalí protipožární elektronický systém. Místní i návštěvníci Domažlic mohou v objektu také bezplatně využít veřejné toalety, které jsou navíc opatřeny dvěma přebalovacími pulty. Přístup je bezbariérový.

,,Od svého založení před 30 lety sídlila Městská policie Domažlice v historické strážnici na domažlické radnici. Prostory, kde měla kancelář, místnost pro operátory kamerového dohledového systému a sociální zázemí, byly původně určeny pro dva příslušníky Inspekce veřejného pořádku za časů Městského národního výboru. Již jen při srovnání počtu zaměstnanců a úkolů zaniklé složky s dnešním vytížením strážníků je patrné, že staré prostory byly nevyhovující," připomněl závěrem místostarosta Stanislav Antoš (KDU-ČSL).

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Josef Babor

Štítky Městská policie Domažlice, nová služebna, úschovna kol, služby pro turisty, dobíjecí stanice, veřejné toalety, obecní policie, Domažlice, jízdní kolo, Božena Němcová, Zdeněk Novák, Stanislav Antoš, KDU-ČSL

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Nová služebna městské policie zároveň slouží jako nabíjecí stanice pro elektrokola, úschovna kol i veřejné WC  |  Domažlicko  |  Z kraje  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.