Počasí dnes14 °C, zítra19 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Pivo bez pivovaru. Zatímco zlatý mok zraje, budova čeká na kolaudaci

Slavnostní otevření pivovaru bez piva? To snad ani není možné! Přesně to si řekli v Domažlicích, kde právě probíhá kolaudace přestavby pivovaru. Domažlickou dvanáctku proto uvařili s předstihem, jen museli o pivovar dál.

„Vařili jsme v klášterním pivovaru svatého Vojtěcha v Břevnově, zhruba před měsícem, a to z toho důvodu, že jsme věděli, že až zkolaudujeme objekt, otevřeme a přijde veřejnost, že by se nám na ten pivovar mohla tak akorát koukat, protože technologická výroba piva chvilku trvá. Z toho důvodu jsme uvařili dopředu,“ vysvětlil místostarosta Domažlic Stanislav Antoš (KDU–ČSL).

První várky piva se ujal sládek David Bierhanzl, na základě vlastní receptury a surovin pro domažlický pivovar uvařil první Domažlickou 12. V současnosti pivo tiše dozrává v tancích a čeká na svůj slavný den. Totožný mok se po kolaudaci začne vařit v Domažlicích a postupně k němu přibudou další druhy piv,“ dodal Antoš.

Tradice vaření piva ve městě sahá až do roku 1341. Budova pivovaru z roku 1720 je památkově chráněná a její několikaletá přestavba vyšla na 133 milionů korun. Po otevření zde bude vedle pivovaru i multifunkční kulturní centrum.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto MÚ Domažlice

Štítky pivo, pivovar, Domažlice, rekonstrukce, kolaudace, Stanislav Antoš, KDU-ČSL, Břevnov

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Pivo bez pivovaru. Zatímco zlatý mok zraje, budova čeká na kolaudaci  |  Domažlicko  |  Z kraje  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.