Počasí dnes23 °C, zítra16 °C
Čtvrtek 2. května 2024  |  Svátek má Zikmund
Bez reklam

Opravenou Emerichovu studánku s malou turistickou útulnou brzy čeká slavnostní otevření

Historická Emerichova studánka v Českém lese prošla obnovou za více než 320 tisíc korun. Vodárenský objekt, který od 30. let 20. století sloužil jako zdroj vody pro Pasovského chýši na Čerchově, se proměnil v malou turistickou útulnu pro žíznivé dobrodruhy. Slavnostní otevření čeká tento znovuobnovený cíl výletů v pátek 20. října.

„V září byla dokončena obnova Emerichovy studánky a čerpací stanice, ze které byla čerpána voda na vrchol Čerchov. Jedná se o technické stavby z počátku minulého století, které jsou novým turistickým cílem nabízejícím též posezení. Doplněno bylo ve spolupráci s Klubem českých turistů též turistické značení,“ uvedly Domažlické městské lesy, které měly obnovu studánky na starost.

Celkové náklady dosáhly na 323 880 korun, přičemž 70 000 poskytl Plzeňský kraj v rámci dotačního titulu Podpora turistických stezek a venkovních cílů. ,,Se zájemci se 20. října setkáme ve 14 hodin na Čerchově a poté sejdeme společně několik set metrů k tomuto objektu, kde dojde k slavnostnímu otevření," informoval domažlický starosta Stanislav Antoš s tím, že zváni jsou všichni turisté, kteří si opravený objekt chtějí prohlédnout.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Domažlické městské lesy

Štítky Emerichova studánka, vodárenský objekt, historická budova, Čerchov, Český les, Domažlické městské lesy

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Opravenou Emerichovu studánku s malou turistickou útulnou brzy čeká slavnostní otevření  |  Domažlicko  |  Z kraje  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.