Počasí dnes8 °C, zítra9 °C
Středa 24. dubna 2024  |  Svátek má Jiří
Bez reklam

Střet dodávky s osobákem si vyžádal deset zraněných osob včetně čtyř dětí

, aktualizováno 8. ledna 2023, 23:32

K velmi vážné dopravní nehodě došlo dnes večer na silnici z Plzně do Domažlic před obcí Staňkov. Střetl se tam osobní vůz a dodávka, kterou náraz odhodil do příkopu. Z místa nehody hlásili záchranáři deset zraněných. Hasiči museli ze zdemolovaného vozu vyprostit několik osob. Sanitky rozvezly do nemocnic i čtyři malé děti.

Na místo dopravní nehody vyjížděly tři posádky záchranářů a vzlétl také vrtulník z Líní. Ke střetu došlo na silnici I/26 před Staňkovem na Domažlicku. Vrtulník transportoval do nemocnice sedmačtyřicetiletou ženu a sedmileté dítě se středně těžkými zraněními. Další účastníci nehody vyvázli s lehčími zraněními a ve většině případů putovali do nemocnice na pozorování. 

„Pozemní cestou jsme do plzeňské fakultní nemocnice transportovali muže narozeného v roce 1978,  jednu starší ženu a tři malé děti ve věku pět, tři a dva roky. Dva muže s lehčími zraněními převezli záchranáři do Domažlické nemocnice, jeden lehce zraněný muž putoval do Mulačovy nemocnice,“ shrnula mluvčí záchranářů Mária Svobodová.

Policie informovala, že řidič jel s vozidlem Citroën ve směru od Staňkova po vedlejší komunikaci a nedal přednost v jízdě dodávce značky Toyota, která jela ve směru od Ohučova. „Došlo ke střetu a vozidlo Toyota vlivem nárazu skončilo v silničním příkopu. Ve vozidle Citroën společně s řidičem cestovali další tři muži. Vozidlo Toyota řídila řidička a společně s ní ve vozidle cestoval muž, žena a čtyři děti ve věku 7, 5, 3 a 2 roky,“ upřesnila policejní mluvčí Eva Červenková s tím, že dechová zkouška vyšla u řidiče s negativním výsledkem. Nehodou se policie nadále zabývá.

Foto Hasiči města Holýšov

Štítky nehoda, střet osobního vozu s dodávku, větší počet zraněných, Domažlicko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Střet dodávky s osobákem si vyžádal deset zraněných osob včetně čtyř dětí  |  Domažlicko  |  Z kraje  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.