Počasí dnes6 °C, zítra7 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Počasí: Nejchladněji bylo šumavské Kvildě, kde teploty klesly na minus 16,5 stupně

Na některých místech Plzeňského kraje klesly v noci teploty hluboko pod nulu. Nejchladněji bylo na Šumavě, konkrétně na stanici Kvilda-Perla, Jezerní slať. Zimní atmosféru podporuje i sněžení, které by mělo pokračovat i v následujících dnech. Od čtvrtka se opět začnou vracet mlhy a teploty pomalu porostou. Pokud si chcete ale užít Vánoce na sněhu, vyražte do hor, v nížinách podle předpovědí sníh nevydrží.

Dnešní den bude zatažený až oblačný, místy se sněžením. Nejvyšší denní teploty se budou pohybovat od 0 do 3 stupňů Celsia, na horách teplota klesne až k - 4°C.

„Úterý přinese okluzní fronta slabé až mírné sněžení zejména na západ Čech. Ve středu bude sněžit jen výjimečně. Od čtvrtka se k nám začne vracet inverzní charakter počasí s místními mlhami, které mohou být i mrznoucí, a s velkými rozdíly v teplotách. Na některých místech bude koncem týdne také výrazněji zesilovat vítr,“ uvádějí meteorologové.

☃️1. prosince začíná meteorologická zima a tomu odpovídá dnešní počasí. Ranní teploty se v 5 hodin SEČ (4 hod UTC)...

Zveřejnil(a) Český hydrometeorologický ústav dne Pondělí 30. listopadu 2020

Mrazy? Asi do půlky prosince

„Kolísavý trend z posledních dvou listopadových týdnů, kdy se průměrné týdenní teploty pohybovaly na rozhraní nadnormálních a následně podnormálních hodnot, bude pokračovat i v následujících čtyřech týdnech,“ uvedl ČHMÚ ve své dlouhodobé předpovědi.

V letošním roce jsme se mohli z prvního sněhu radovat už na konci září, kdy v 1000 m.n.m leželo až 15 centimetrů sněhu, který vydržel několik dní. Další sérii sněžení přinesla polovina října, kdy opět nasněžilo ve vyšších polohách.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto webcam.sumava.eu

Štítky počasí, mrazy, předpověď, ČHMÚ, Kvilda, Vánoce, Plzeňský kraj, Šumava, Jezerní slať, Český hydrometeorologický ústav, Česko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Počasí: Nejchladněji bylo šumavské Kvildě, kde teploty klesly na minus 16,5 stupně  |  Z kraje  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.