Počasí dnes6 °C, zítra7 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

S Piráty sdílí STAN společné hodnoty, říká na startu předvolební kampaně lídr kandidátky Josef Bernard

Ostrou část předvolební kampaně odstartovali Piráti a Starostové po celé České republice a samozřejmě i v Plzeňském kraji. Lídrem společné kandidátky je v našem regionu Josef Bernard (STAN), náměstek hejtmanky pro oblast životního prostředí, zemědělství, evropských záležitostí a regionálního rozvoje, a bývalý generální ředitel Škody Transportation. Dvojkou na kandidátce je Pirát Daniel Kůs, právník, internetový podnikatel a zastupitel města Plzně. 

„Ve spojení se STAN vidím velkou naději pro tuto zemi. Chceme společně nabídnout férový, moderní a bezpečný stát 21. století, stát stojící na ekonomice s přidanou hodnotou, který již nebude montovnou, nýbrž mozkovnou. Stát, který nenechá lidi padnout na dno, ale zároveň nebude přespříliš zasahovat do jejich života, pokud si to lidé nebudou sami přát,” stručně shrnul společné cíle předseda České pirátské strany Ivan Bartoš.

„Na pirátské straně vnímám energii, nápady a silné ideály s upřímnou snahou změnit život lidí k lepšímu. Na straně STANu vidím zkušenosti, racionalitu a pragmatismus. Občané tak do svých služeb mohou získat ideální tým pro nejtěžší úkoly. Navíc se shodneme i na prozápadním směřování naší země, na pevném ukotvení v EU a v NATO, v důrazu na ochranu přírody, ale i na zdravém solidárním systému například po vzoru Německa. Sdílíme tedy i společné hodnoty, což je pro naše voliče velmi důležité,” hodnotí spojení Pirátů se Starosty Josef Bernard.

Podle Piráta Daniela Kůse obě splečně kandidující strany reprezentují skupiny občanů s velmi podobnými názory. „Starostové nabízí své letité zkušenosti s řízením obcí a měst, my, Piráti, obrovskou energii a moderní přístup k řešení problémů naší země ve 21. století. Není to žádný narychlo sestavený slepenec. Sladění společných názorů a postojů trvalo více než půl roku. Je to dům postavený na pevných základech. Občanům všech generací nabízíme silné uskupení, které má potenciál vrátit naší zemi budoucnost.”

Už nyní Piráti a Starostové spolupracují na úrovni Plzeňského kraje. „Ve veřejném životě jsem si vždy stýskal po jakémsi týmovém duchu. Z fabriky jsem byl zvyklý, že se táhlo za jeden provaz. Pak jsem byl vyděšený stavem v politice. Nepřejícnost, snaha dehonestovat úspěch druhého a někdy i závist mezi politickými partnery znemožňují kvalitní práci ve prospěch občanů. Říkal jsem si, že to asi budu muset ve veřejném životě oželet. Pak jsme ve vedení kraje začali spolupracovat s Piráty. Vše, na co jsme si podali ruce, platilo, vzájemně se podporujeme,” oceňuje krajskou spolupráci Josef Bernard.

Ze třetího místa kandiduje úřadující poslanec Lukáš Bartoň (Piráti), který poslední čtyři roky pracoval na zlepšení podmínek v českém školství. Ťyřkou je na kandidátce vysokoškolský učitel a vědec Jiří Rezek (Pitáti). První pětku pak uzavírá starostka Kozolup a předsedkyně krajského Výboru pro regionální rozvoj Michaela Opltová (STAN). 

Hodnocení článku je 38 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Piráti, STAN,

Štítky volby, sněmovní volby, Piráti, Stan, Kůs, Bernard, Plzeňský, Starostové a nezávislí, Česká pirátská strana, Josef Bernard, Daniel Kůs, Plzeňský kraj, Škoda Transportation, Česko, Plzeň, Ivan Bartoš, Evropská unie

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

S Piráty sdílí STAN společné hodnoty, říká na startu předvolební kampaně lídr kandidátky Josef Bernard  |  Volby  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.