Počasí dnes23 °C, zítra27 °C
Pondělí 29. dubna 2024  |  Svátek má Robert
Bez reklam

VOLBY 2020: Do duelu o senátní křeslo za Plzeň jdou Aschenbrenner (ODS) a Kůs (Piráti)

Do druhého kola senátních voleb v obvodu Plzeň město postoupili podle očekávání současný senátor a starosto MO Plzeň Slovany Lumír Aschenbrenner (ODS) a Daniel Kůs (Piráti), vystudovaný právník a podnikatel v oblasti internetu. Aschenbrener, který křeslo v Senátu obhajuje získal 34 procent, zatímco Kůs 21.

Původně se předpokládalo, že populární starosta i senátor Lumír Aschenbrenner, který se nedávno zúčastnil i slavné cesty na Tchaj-wan, vyhraje jako jeden z mála kandidátů už v prvním kole, což se překvapivě nestalo. 

"Děkuji všem mým voličům děkuji své rodině, všem podporovatelům a mému volabnímu štábu. Přijďte prosím k volbám i ve druhém kole 9. a 10. října," vzkázal svým příznivcům Aschenbrenner.  

Na třetím místě skončil vojenský lékař Jindřich Sitta, kandidující jako bezpertijní za STAN, čtvrtý je kandidát ČSSD, lékař Jiří Liška, páté místo patří Oldřichu Fenclovi, který reprezentuje SPD. 

V roce 2014 zvítězil v Plzni - městě Aschenbrenner, který ve druhém kole získal 54,26 procenta hlasů. Druhý skončil Václav Šimánek (ČSSD).

Hodnocení článku je 80 %. Ohodnoť článek i Ty!

Štítky volby do Senátu, Senát, Lumír Aschenbrenner, Daniel Kůs, ODS, Piráti, Plzeň, Česká pirátská strana, ČSSD, Tchaj-wan, Jindřich Sitta, Jiří Liška, Starostové a nezávislí

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

VOLBY 2020: Do duelu o senátní křeslo za Plzeň jdou Aschenbrenner (ODS) a Kůs (Piráti)  |  Volby  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.