Počasí dnes15 °C, zítra19 °C
Sobota 18. května 2024  |  Svátek má Nataša
Bez reklam

VOLBY 2020: Volební místnosti v Česku se uzavřely, komise začínají sčítat výsledky

Hlasování v krajských a prvním kole senátních voleb ve volebních místnostech dnes ve 14:00 skončilo. Lidé rozhodli především o tom, kdo bude vládnout v jejich regionech. Celkové vítězství obhajovalo hnutí ANO. Na třetině území republiky si pak vybrali senátory nebo alespoň finalisty souboje o 27 míst v horní komoře parlamentu. Nejvíce křesel obhajovala ČSSD.

Účast zejména v krajských volbách bude podle informací od volebních komisařů pravděpodobně vyšší než před čtyřmi lety. Tehdy přišlo hlasovat zhruba 35 procent lidí, nyní se pohybuje kolem 40 procent.

Členové okrskových volebních komisí nyní začnou hlasy pro kandidující strany i jednotlivé adepty sčítat a výsledky předají Českému statistickému úřadu ke zveřejnění na volebním webu. Základní výsledky by podle dosavadních zkušeností mohly být známy do večerních hodin.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Petr Bezděk

Štítky volby, 2020, Krajské zastupitelstvo, Senát, kandidát, nejmladší, nejstarší, Česko, Volby do Senátu Parlamentu České republiky, ČSSD, Parlament České republiky, ANO 2011, Český statistický úřad, volební místnost

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

VOLBY 2020: Volební místnosti v Česku se uzavřely, komise začínají sčítat výsledky  |  Volby  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.