Počasí dnes9 °C, zítra13 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

VOLBY 2022: Velké plzeňské obvody ovládlo ANO, Slovany daly tradičně přednost Aschenbrennerovi z ODS

Hnutí ANO obhájilo své vítězství ve třetím a čtvrtém městském obvodu. K velkému překvapení si pro sebe uzmulo i první obvod, kde do teď vládla koalice ODS, TOP 09 a KDU-ČSL. Jako tradičně na Slovanech zvítězila koalice SPOLU v čele s oblíbeným starostou Lumírem Aschenbrennerem.

V prvním plzeňském obvodě získalo hnutí ANO v čele s Ivanou Bubeníčkovou 29,27 procenta hlasů, za ní se umístila koalice SPOLU s 25,23 procenta hlasů a PRO PLZEŇ s 11,03 procenta hlasů.

Ve třetím obvodě získalo ANO pod vedením starosty Davida Procházky 32,99 procenta hlasů, za ním se se ziskem 30,06 procenta hlasů umístila koalice SPOLU , na třetím místě pak PRO PLZEŇ se ziskem 13,16 procenta.

Ve čtvrtém obvodě získalo ANO v čele se starostou Tomášem Soukupem rekordních 41,35 procent hlasů, koalice SPOLU 25,55 a PRO PLZEŇ 8,47 procent hlasů.

Ve druhém obvodě Slovany vyhrála koalice SPOLU v čele se starostou Lumírem Aschenbrennerem se ziskem 38,32 procenta hlasů, za ní se umístilo ANO s 26,59 procenta a jako třetí PRO PLZEŇ 13,01 procenta hlasů.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Visit Pilsen

Štítky volby 2022, volby do zastupitelstva, volby do Senátu, Plzeň, městské obvody, ANO 2011, koalice, ODS, Plzeň 2-Slovany, Lumír Aschenbrenner, TOP 09, KDU-ČSL

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

VOLBY 2022: Velké plzeňské obvody ovládlo ANO, Slovany daly tradičně přednost Aschenbrennerovi z ODS  |  Volby  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.