Počasí dnes7 °C, zítra8 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Po třiceti letech se vrací závody Rallye Plzeň, účastní se přes 120 posádek

Závody rallye se do Plzně vracejí po třech desetiletích. Znovuobnovení se dočkají už tuto sobotu, kdy odstartuje závod Lak Racing Ralley Plzeň. Oblíbená soutěž zanikla v roce 1990. Kvůli aktuálním opatřením se oficiálně jede závod bez diváků. Všechny komunikace na trase závodu budou v sobotu až do večerních hodin uzavřeny. Místní je ale nadále budou moci využít pro cesty domů. Jízdních řádů MHD se žádné omezení netýkají.

Trasa rychlostní zkoušky začíná startem v Chotíkově, závodníci dále pojedou přes Malesice směrem na Dolní Vlkýš, na rozcestí u křížku odbočí na polní cestu do třešňovky, kterou projedou a dostanou se na silnici z Malesic směrem na Město Touškov, odbočí na Kumberk a cíl bude v Čemínech.

Na startu nebudou chybět ani rodáci Václav Pech a Petr Uhel. Účastní se také posádky z Polska nebo Německa.

„S pořadateli je domluveno, že i po uzavření pro tranzitní provoz budou moci místní komunikace využít pro cesty domů, v době konání rychlostních zkoušek ale budou komunikace zcela uzavřeny pro všechny. V době konání rychlostních zkoušek žádám občany o maximální obezřetnost. Zajistěte si své psy, aby je hluk aut nevyplašil a neutekli. Dávejte pozor na děti a nenechte je pohybovat po obci. Dodržujte všechny pokyny pořadatelů, zejména zákazy vstup do zón v blízkosti soutěžní tratě,“ upozorňuje starosta Malesic Aleš Tolar (PRO Plzeň).

Lak Racing Ralley Plzeň je součástí seriálu Autoklub Rallysprint série 2021. Součástí je i Česká Trofej rally historických vozidel a Česká Trofej rally pravidelnosti historických automobilů.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Václav Pech

Štítky rallye, Lak Racing Ralley Plzeň, doprava, omezení, závody, Malesice, Plzeň, Václav Pech, Německo, Polsko, Chotíkov, Aleš Tolar, Dolní Vlkýš, Město Touškov

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Po třiceti letech se vrací závody Rallye Plzeň, účastní se přes 120 posádek  |  Ostatní sporty  |  Sport  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.