Počasí dnes14 °C, zítra19 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Lidé mají obrovský zájem o vyšetření množství protilátek proti covidu-19

Vyšetření množství protilátek proti onemocnění covid-19 nově nabízí také Rokycanská nemocnice s ohledem na velký zájem veřejnosti. Vyšetřená osoba zjistí testem IgG, zda má v těle protilátky proti opětovné nákaze, případně kolik, a zda má tedy vytvořenou proti viru SARSCov2 imunitu. Výsledek testu může napovědět, zda a kdy se nechat očkovat. 

„Hladina protilátek IgG ukazuje na schopnost organismu bránit se proti opětovné infekci. Tento typ protilátek se vytváří zhruba po 14 dnech od nástupu příznaků a maxima dosahují po šesti týdnech, nicméně zaznamenat je lze i mnohem později," popisuje vedoucí klinických laboratoří Rokycanské nemocnice Miluše Černá

"V posledních dnech se nás na vyšetření protilátek ptá stále více lidí. Někteří chtějí mít jistotu, zda někdy v minulosti náhodou neprodělali infekci s bezpříznakovým průběhem. Část lidí ale chce znát hladinu protilátek i proto, aby zvážili, zda a kdy se očkovat. Pokud totiž mají protilátek dost, je možné očkování odložit," říká ředitel Rokycanské nemocnice Jaroslav Šíma.         

Test se provádí odběrem malého množství žilní krve, přičemž odběr se provádí v odběrové místnosti nemocnice, kam lze přijít bez objednání každý pracovní den 6 do 10 hodin. Výsledek s komentářem dostane pacient buď ještě týž den nebo do 24 hodin a to ústně nebo písemně v nemocnici nebo v případě vyžádání i mailem. Vyšetření stojí 500 korun. Částku je třeba uhradit před úkonem v pokladně nemocnice.

Z nemocnic Plzeňského kraje provádí testy také Stodská a Domažlická nemocnice. Domažlické včetně doplňkového zjištění protilátek třídy IgM.  

Hodnocení článku je 88 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto ZHKK

Štítky vyšetření protilátek, covid, imunita, testy, protilátka, Rokycanská nemocnice, a.s., infekční onemocnění, nemocnice, Jaroslav Šíma, Domažlická nemocnice, a.s.

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Lidé mají obrovský zájem o vyšetření množství protilátek proti covidu-19  |  Ostatní sporty  |  Sport  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.