Počasí dnes25 °C, zítra24 °C
Neděle 28. dubna 2024  |  Svátek má Vlastislav
Bez reklam

Plzeň rozšiřuje sportovně rekreační stezky, nový 600 metrů dlouhý úsek povede podél řeky Úhlavy

Západočeská metropole pokračuje v rozšiřování sportovně rekreačních stezek. Takzvaná greenway podél řeky Úhlavy mezi Radobyčicemi a Útušicemi propojí nový, téměř 600 metrů dlouhý úsek. Stavba začala koncem září 2023 a hotovo by mělo být nejpozději na jaře příštího roku.

„Plzeň má podobných cest celou síť a my se ji snažíme stále vylepšovat a rozšiřovat. Stezky podél řek, takzvané greenways, lidé hojně využívají. Jsou totiž vedené v mírném a rovinatém terénu, a proto je zvládne každý chodec i cyklista,“ sdělil Aleš Tolar (STAN), náměstek primátora pro oblast dopravy a životního prostředí.

Nová asfaltová trasa bude začínat v napojení ulic Nad Strání a Zářívá na okraji obytné lokality Radobyčice – jih, odkud povede až k údolí V Lahošti, které překoná zhruba 43 metrů dlouhý most pro pěší. Za ním pak stezka navazuje na stávající účelovou komunikaci, která prochází podél dálnice D5 ve směru na západ.

Na trase budou tři výhybny a jedno obratiště. Počítá se rovněž s navazujícími terénními úpravami, zatravněním a výsadbou stromů a keřů kolem stezky. „Celkem bude vysazeno 41 listnatých stromů, 33 keřů a plocha o velikosti 2 762 metrů čtverečních bude oseta bylinnou luční směsí. Součástí stavby je také řešení odvodnění,“ doplnil náměstek. Cenu stavebních prací radnice odhaduje na 17,5 milionů korun včetně DPH.

Hodnocení článku je 46 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Martin Pecuch

Štítky greenway, cyklostezky, sportovní stezky, rekreační stezky, Úhlavy, Plzeň na kole, mikromobilita

Plzeň rozšiřuje sportovně rekreační stezky, nový 600 metrů dlouhý úsek povede podél řeky Úhlavy  |  Ostatní sporty  |  Sport  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.