Počasí dnes6 °C, zítra7 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Je to škoda, šance jsme měli, říká kouč hokejové Plzně po prohře v Liberci

Indiáni na ledě Tygrů sváděli tuhý boj do poslední vteřiny, nakonec však i přes veškerou snahu o vyrovnání, zůstane na střelecké listině zapsaný jediný střelec - ten domácí. Severočeši se tak po výhře 1:0 přiblížili čtvrté Plzni na rozdíl tří bodů a jsou tak ve hře o přímý postup do čtvrtfinále play off. Je to škoda, šance jsme měli, shodují se trenér Plzně Miloš Říha i olympijský bronzový medailista Peter Čerešňák.

„Byl to těžký zápas, doslova boj o každý metr ledu. Já si myslím, že dnes neprohrál horší tým, domácí byli trošku šťastnější. Dali jeden gól, my žádný, na to se vyhrát nedá. Odjíždíme s prázdnou, jsme zklamaní, ale domnívám se, že kluci tam nechali všechno. Nějaké šance jsme si vytvořili, velkou jsme měli i při power play. Je to škoda a musíme bojovat dál,“ hodnotil zklamaný kouč Škody Miloš Říha.

Tomu navíc udělal starost již před zápasem seznam zraněných, do dnešního duelu nemohli nastoupit pro lehčí zranění krátkodobějšího charakteru dva nejlepší střelci mužstva Michal Bulíř s Ludwigem Blomstrandem. „My jsme se na to nechtěli soustředit, přestože jsou to dva klíčoví hráči, navíc střelci. Bohužel kluci gól nedáli, takže to možná nakonec vliv na ten zápas mělo. Jak jsem již říkal, kluci dnes na ledě nechali naprosto všechno, ale je jasné, že nám chyběli při přesilových hrách či v různých dalších situacích,“ popisuje.

Podobná slova volil i Peter Čerešňák, který oběma tak trochu fušuje do řemesla, je totiž se sedmatřiceti body druhým nejproduktivnějším hráčem svého týmu. „Chybí nám, to je jasné. Každému by chyběli. Jsou to navíc hráči do přesilových her, ty jsme kvůli tomu museli změnit. Většinou se na ně můžeme spolehnout, že jeden gól dají, klidně i dva. Možná by to dnes rozhodli,“ říká.

Sám se přitom teprve nedávno navrátil z olympijských her v Pekingu, kde vybojoval se Slovenskem historickou medaili. „V Plzni jsem tři dny, měl jsem s týmem jeden trénink, v podstatě jsem šel rovnou na zápas,“ prozrazuje a dodává: „Včera to bylo takové náročnější, dneska jsem se již cítil lépe. Takže doufám, že už to půjde jen dobrým směrem.“

A jak dnešní tuhý boj viděl ze svého pohledu? „Byl to již duel připomínající play off, ty zápasy asi už nebudou takové přestřelky, bude se více myslet na obrany. Dnes to bylo vyrovnané střetnutí, bylo to o jediném gólu. Šance jsme měli i my, ale brankáři skvěle chytali a my se bohužel nedokázali prosadit,“ uzavírá.

Ohodnoť článek

Autoři | Tisková zpráva | Foto HC Škoda Plzeň

Štítky hokej, HC Škoda Plzeň, extraliga, Liberec, Bílí Tygři Liberec, olympijské hry, Peter Čerešňák, Miloš Říha, Michal Bulíř, Slovensko, Peking

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Je to škoda, šance jsme měli, říká kouč hokejové Plzně po prohře v Liberci  |  Hokej  |  Sport  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.