Počasí dnes14 °C, zítra19 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Plzeň díky hattricku Bulíře a čistému kontu Pavláta zdolala poslední Zlín

Hokejisté Plzně porazili v dohrávce 43. kola extraligy Zlín 4:0 a připsali si čtvrtou tříbodovou výhru v řadě. Po bezbrankové úvodní třetině domácí o výhře rozhodli čtyřmi brankami v prostřední dvacetiminutovce, kdy skórovali třikrát během početní výhody. Čistým hattrickem během 8 minut a 4 vteřin se blýskl Michal Bulíř, druhou nulu v řadě vychytal Dominik Pavlát. Bezgóloví hosté ztrácejí na čtrnácté Kladno 14 bodů a opět se tak přiblížili sestupu z nejvyšší soutěže.

Domácí vstoupili do utkání aktivněji a díky lepšímu pohybu dostali soupeře pod tlak. Hosté ale přečkali únik Schleisse a Kaňák v 11. minutě trefil levou tyčku. Zlínští se směrem dopředu poprvé připomněli až ve 14. minutě, kdy však osamocený Honejsek z mezikruží vypálil vedle. Z protiútoku Přikryl po přečíslení znovu nastřelil levou tyčku.

Na druhé straně po vyhraném vhazování po závaru kolem brankoviště nedokázal Makarenko dorazit kotouč za ležícího gólmana Pavláta. Berani mohli v závěru třetiny jít do vedení, během 72 vteřin dlouhé přesilovky pět na tři ale Mallet zblízka Pavláta neprostřelil.

Prostřední část zcela ovládli Indiáni díky nedisciplinovanosti hostů. Ve 25. minutě ještě Bulíř přesilovkovou individuální akci nedotáhl, ale o dvě minuty později už Mertl po chytré přihrávce Blomstranda potrestal Makarenkovo vyloučení. Další početní výhodu využil ve 29. minutě se štěstím Bulíř a ve 32. minutě při přesilovce pět na tři nejproduktivnější hráč extraligy zvýšil přesnou ranou bez přípravy z pravého kruhu už na 3:0. Vyhnal Kašíka z branky.

Hosté poté na chvíli ožili, Michasjonok však v gólové šanci selhal a naopak ve 38. minutě po výměně kotouče se Suchým dokončil ranou z voleje čistý hattrick Bulíř. Navíc krátce před koncem druhé třetiny při další přesilové hře zachránila náhradníka Hufa levá tyčka po střele Blomstranda.

Závěrečná dvacetiminutovka se už hrála spíše z povinnosti. Indiáni své akce přehrávali a nezužitkovali soupeřem nabídnuté tři přesilovky. Hosté nedokázali zaznamenat ani čestný úspěch a Pavlát tak natáhl svoji neprůstřelnost na 152 minut.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto HC Škoda Plzeň

Štítky hokej, HC Škoda Plzeň, extraliga, Zlín, PSG Berani Zlín, Michal Bulíř, Dominik Pavlát, PSG Zlín, Rytíři Kladno

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Plzeň díky hattricku Bulíře a čistému kontu Pavláta zdolala poslední Zlín  |  Hokej  |  Sport  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.