Počasí dnes14 °C, zítra19 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Indiáni nedokázali na ledě Pardubic udržet vedení a padli 4:3 po nájezdech

Hokejisté Pardubic získali v předehrávce 31. kola extraligy dva body, když v nájezdech zdolali Plzeň 4:3. Už v jedenáctém vzájemném duelu za sebou tak vyhrál domácí tým, přestože Západočeši vedli 2:0 a potom ještě 3:2. Dynamo bodový zisk zachránilo v poslední minutě třetí třetiny, kdy vyrovnal Jakub Nakládal.

Pardubičtí zahájili utkání aktivně a už ve třetí minutě po velkém závaru minul branku Cienciala. Brankář Svoboda si poradil i se střelou Hecla, na druhé straně pardubický gólman Frodl zasáhl proti Dzierkalsovi. První přesilovku si v polovině první třetiny zahráli hosté, když Dynamo hrálo v šesti, ale neskórovali. To samé zopakovali v početní výhodě o chvíli později i Pardubičtí.

Velká šance domácích následovala v 17. minutě, kdy v brejku Rohlík nepřekonal Svobodu a následně minul odkrytou branku Pochobradský. V závěrečné minutě první třetiny byl vyloučen Poulíček a domácí šli po protestech své střídačky dokonce do tří. Dvojnásobnou přesilovku hosté využili po 16 sekundách, když se trefil Schleiss.

Zbytek oslabení Pardubičtí ubránili a potom si i oni zahráli přesilovku, jenže Říčka z úhlu mířil jen do brankové konstrukce. I hosté pak měli větší počet hráčů na ledě, což Pardubicím nabídlo 15 sekund početní výhody v pěti proti třem.Jenže z brejků hrozila Plzeň. Ještě v oslabení ujel Suchý, ale Frodla nepřekonal.

Ve 32. minutě už uspěl Bulíř, když nadvakrát nasměroval puk do pardubické branky. Dynamo snížilo ve 36. minutě, kdy po sérii střel z dorážky skóroval Poulíček. Vyrovnat pak mohl ještě Paulovič, ale Svoboda puk našel ve své lapačce.

Pardubičtí se dál snažili o vyrovnání ve třetí třetině. Košťálek ještě branku minul. V 53. minutě už Musil našel před plzeňským gólmanem Camaru, jenž vyrovnal. Plzeň si však vedení vzala rychle zpět: Dufek předal puk Kaňákovi, který nečekaně vystřelil od mantinelu a zamířil přesně. Pardubice si pak vytvořily obrovský tlak, ale puk zblízka za brankovou čáru nedotlačily. Až 43 sekund před sirénou vyrovnal tvrdou střelou obránce Nakládal.

V prodloužení nejprve zasahoval pardubický Frodl, na druhé straně trefil Mikuš tyčku plzeňské branky. O vítězi však nakonec rozhodovaly až nájezdy. Na pardubické straně proměnili Hecl, Poulíček a Cienciala, za hosty pouze Bulíř. Třetí Pardubice tak před sebe čtvrtou Plzeň nepustily.

„Je to škoda, že jsme vedení neudrželi. Hráli jsme hodně obětavě a kluci šli vítězství dneska naproti. V prodloužení jsme měli tři gólovky hned na začátku. Vzhledem k průběhu utkání asi zasloužená remíza a nájezdy bohužel nevyšly," řekl po utkání trenér HC Škoda Plzeň Miloš Říha.

„První věc, která mrzí, byl gól na 1:2, protože jsme nešli s dvoubrankovým vedením do poslední části. Důležitý byl i důraz v předbrankovém prostoru, odkud padají góly, to možná rozhodlo. Ale když se podíváme na ten zápas celkově, tak vždycky se najdou nějaké chyby, o kterých můžeme říct, že byly rozhodující,“ doplnil útočník Michal Bulíř.

Hodnocení článku je 90 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto HC Dynamo Pardubice

Štítky hokej, HC Škoda Plzeň, extraliga, Pardubice, HC Dynamo Pardubice, FC Viktoria Plzeň, Jakub Nakládal, Michal Bulíř, Miloš Říha

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Indiáni nedokázali na ledě Pardubic udržet vedení a padli 4:3 po nájezdech  |  Hokej  |  Sport  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.