Počasí dnes11 °C, zítra10 °C
Úterý 16. dubna 2024  |  Svátek má Irena
Bez reklam

Z vyrovnané bitvy v Plzni odešel vítězně úřadující mistr z Třince

Dramatický duel ovládl úřadující mistr ze Třince. O vítězi 17. kola extraligy rozhodla v napínavém zápase až poslední třetina, kdy se v 51. minutě trefil Martin Růžička. Krátce předtím nebyl uznán gól domácího Pavla Musila. Indiáni tak i vinou dvou neproměněných přesilových her pět na tři nenavázali na pět domácích výher v řadě. Oceláři vyhráli počtvrté za sebou a udrželi se v čele soutěže.

Po oboustranně opatrném úvodu překvapil dnešního domácího gólmana Pavláta v 10. minutě nahozením od modré čáry Hrehorčák. Plzeňští se přes dobře organizovanou obranu hostů prosazovali těžce, až v 15. minutě protáhl Pavel Musil třineckého gólmana Kacetla ranou z pravého kruhu. Závěr první třetiny patřil znovu hostům, Vrána ovšem během přesilové hry zblízka nepřekonal Pavláta a za chvíli z podobné pozice neuspěl ani Roman.

Na začátku prostřední části sice domácí nevyužili přesilovku, ale dostali se do tempa a za svoji aktivitu byli po změnách ve složení útoků odměněni ve 30. minutě, kdy Bulíř po objetí branky nadvakrát vyrovnal na 1:1.

Za chvíli ale Západočeši nezvládli téměř dvouminutovou početní výhodu pět na tři a po jejím skončení převzali iniciativu znovu Oceláři. Jaroměřský a po něm Doudera ovšem v dobrých pozicích ztroskotali na Pavlátovi, ve 36. minutě při přesilové hře neskóroval ani na levém kruhu nekrytý Roman.

Naopak vzápětí po zaváhání třinecké defenzivy musel tváří v tvář Suchému zastavit jeho střelu v oslabení Kacetl. Na konci druhé třetiny domácí ubránili další přesilovou hru soupeře a ve 45. minutě po Musilově nabídce zpoza branky jen pohotový rozklek Kacetla zabránil skórovat Dzierkalsovi.

O dvě minuty později už se po ideální přihrávce Jiříčka trefil Musil, gól byl však po úspěšné trenérské výzvě Ocelářů odvolán a udeřilo na druhé straně. V 51. minutě se totiž se štěstím prosadil od zadního mantinelu spíše přihrávající Růžička a dostal hosty do vedení.

Indiáni mohli ještě odpovědět během 55 vteřin dlouhé dvojnásobné přesilovky, ale obětavou třineckou obranu nepřekonali a závěr si díky plzeňskému trestu za špatné střídání už Oceláři takticky pohlídali.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Roman Turovský

Štítky hokej, HC Škoda Plzeň, extraliga, Třinec, HC Oceláři Třinec, FC Viktoria Plzeň, Pavel Musil, přesilová hra, Martin Růžička

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Z vyrovnané bitvy v Plzni odešel vítězně úřadující mistr z Třince  |  Hokej  |  Sport  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.