Počasí dnes8 °C, zítra9 °C
Středa 24. dubna 2024  |  Svátek má Jiří
Bez reklam

Plzeň zahodila třígólový náskok a doma prohrála s Kometou Brno 5:6

Indiáni aktuálně neprožívají ideální vstup do sezony, což se potvrdilo i v dnešním zápase. Na domácím ledě přivítali soupeře z Brna a zprvu se zdálo, že ho převálcují. Opak byl ovšem pravdou a Kometa dokázala dohnat ztrátu tří branek, a dokonce zápas otočit. Na hosty musela dotahovat naopak Plzeň. V posledních vteřinách napínavého souboje srovnal Martin Lang. O vítězi muselo rozhodnout prodloužení a samostatné nájezdy, ze kterých vzešli vítězné Brňané.

První šanci v zápase si vypracovala domácí Škodovka, kdy z vrcholu pravého kruhu pálil po nahrávce Kodýtka Jan Schleiss. Zanedlouho přišla první přesilová hra domácího celku. Z několika šancí vynikla především rána Petera Čerešňáka, která rozezněla horní tyčku Tomkovy branky. Po klidnější části musela obrana Komety opět zpozornět po tečované ráně Davida Jiříčka. Na druhé straně hřiště se necelé čtyři minuty před koncem první třetiny ocitl tváří tvář Pavlátovi Mikyska, ale nedal. Heslo nedáš, dostaneš zafungovalo i tentokrát. O chvilku později se po rychlém protiútoku osvědčila spolupráce na adrese Petr Kodýtek – Jan Schleiss a druhý jmenovaný poslal indiány do vedení. V závěru úvodní periody dostalo Brno k dispozici přesilovku. Hosté se k žádné větší příležitosti nedostali a naopak inkasovali. Téměř identickou souhru jako u první branky usměrnil v přečíslení po pasu Jiříčka bekhendem za záda Tomka Tomáš Mertl.

Do druhého dějství vstoupili lépe hosté. Jejich tlak však netrval dlouho a otěže zápasu se dostaly zpět do moci Plzeňských. Nejprve se po další neshodě v hostující obraně dostalo do přečíslení švédské duo Blomstrand a Thorell, ale Blomstrandovi v rozhodující chvíli přeskočil puk hokejku. V dalším minisouboji pomohla Mateji Tomkovi po střele Filipa Přikryla tyčka. Do třetice už to ale vyšlo. David Jiříček z osy hřiště našel při vlastní početní výhodě ještě lépe postaveného Jana Schleisse, jenž svou druhou dnešní brankou vyhnal Tomka z brány. Kometa přišla s odpovědí hned vzápětí. Luboš Horký dostal nabito na levý kruh a propálil vše, co mu stálo v cestě včetně Pavláta. To ale Západočechy nemuselo nikterak trápit. S rychlou odpovědí přispěchal David Jiříček. Na jeho nahození od modré neměl Klimeš nárok a Plzeňští využili vyloučení Krištofa na výbornou. Kometa nic nevzdávala a zásahem z hole Marcela Haščáka se dotáhla na rozdíl dvou gólů. Za dvaatřicet vteřin to už byl rozdíl jen jedné branky. Mageeho vybídnutí ke skórování zužitkoval šikovnou tečí Alexander Mallet a hosté byli zpátky ve hře. Více už se v prostředním dějství nestalo a oba týmy šly do třetí třetiny s jednobrankovým rozdílem.

Třetí část hry začala šancemi na obou stranách, žádná z nich se ale neujala. Moravský celek se dál hnal za vyrovnáním. Téměř jistý gól sebral Luboši Horkému výtečným zákrokem Dominik Pavlát. O chvíli později se hosté už dočkali. Nenápadná střela Tomáše Vincoura po vhazování propadla Pavlátovi až do sítě. Za necelé dvě minuty bylo ještě hůře. Zmatků na brankovišti indiánů dokázal využít Peter Mueller, který si našel puk a usměrnil ho za záda bezmocného Pavláta. Už už to vypadalo, že je pro Plzeň dnešní duel ztrácen, Brňané poctivě bránili a nepouštěli soupeře do zakončení. Dvě sekundy před koncem poslední třetiny se po nedohodě v defenzivě Komety k puku dostal Martin Lang a jeho pokus prošel až za Klimešova záda.

A šlo se do prodloužení. V nastaveném čase si aktivněji šla pro rozhodující bod Plzeň. Ani pokus Kodýtka, ani sólo Martina Langa brankou neskončilo. Kometě se následně naskytla skvělá možnost k rozhodnutí. Zaváhání Dzierkalse na modré čáře znamenalo únik Ďalogy. Lotyšský útočník ještě stihl zatáhnout za záchrannou brzdu a Ďalogu zastavil, avšak za cenu faulu. Kometa ji využít nedokázala a zápas se musel rozhodnout až v samostatných nájezdech. V nich se našel jeden úspěšný střelec - Luboš Horký - Plzeň tak dnes doslova ztratila dva body.

Ohodnoť článek

Autoři | Tisková zpráva | Foto HC Škoda Plzeň

Štítky hokej, HC Škoda Plzeň, extraliga, Brno, HC Kometa Brno, Martin Lang, David Jiříček, Matej Tomek, Luboš Horký, Dominik Pavlát, ŠKODA AUTO a.s., Petr Kodýtek

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Plzeň zahodila třígólový náskok a doma prohrála s Kometou Brno 5:6  |  Hokej  |  Sport  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.