Počasí dnes9 °C, zítra14 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Indiáni na domácí půdě neudrželi vedení a podlehli Boleslavi 4:2

Hokejisté Mladé Boleslavi zvítězili v předehrávce 4. kola extraligy na ledě Plzně 4:2, po dvou úvodních nezdarech si připsali druhou výhru v řadě a posunuli se do čela neúplné tabulky. Domácí sice vyhráli první třetinu, hosté však stihli skóre otočit a na plzeňské vyrovnání na konci druhé třetiny odpověděli v závěrečné části dvěma góly. Vítěznou trefu si připsal obránce Adam Jánošík, gólem a asistencí se dresu hostů blýskl David Šťastný. Za domácí se prosadil pouze dvougólový Michal Bulíř. Středočeši porazili Plzeň v nejvyšší soutěži počtvrté za sebou.

„První třetina byla jasně v naší režii, měli jsme pohyb a agresivitu. Vedení 1:0 nebylo špatné. Následně jsme měli další šance, ale soupeři jsme ve skóre neodskočili. Efektivita je nízká. Po vyrovnání jsme lehce znervózněli a krátce po tom jsme dostali druhý gól. Pohyb ve druhém dějství nebyl podle našich představ. Do zápasu jsme se vrátili, dokázali jsme soupeře opět dostat pod tlak. Ani třetí třetina z naší strany nebyla špatná, byli jsme aktivní, ale udělali jsme dvě chyby, které rozhodly zápas,“ říká domácí kouč Miloš Říha.

Aktivní vstup domácích pořádně zaměstnal Krošelje. Mladoboleslavský gólman musel zastavit průnik Mertla a ve 4. minutě nebezpečný pokus Blomstranda z přečíslení dvou na jednoho. Hosty neprobudila ani přesilová hra a naopak v 11. minutě nápor Indiánů korunoval pohotovou dorážkou Bulíř, jenž se trefil poprvé v novém působišti.

Domácího gólmana Furcha vystrašil až explzeňský Eberle, jenž vypálil bekhendem z mezikruží ve 13. minutě. Zlepšení Středočechů na konci první třetiny dokumentovala ještě individuální akce Kelemana zakončená příliš slabě.

Díky lepšímu pohybu pokračovali hosté náporem i na začátku prostřední části, Šťastného ránu bez přípravy z přečíslení dvou na jednoho ale Furch zlikvidoval. V dobré pozici se neprosadil ve 26. minutě ani Dufek a z protiútoku neuspěl Kuťák. Postupně převzali iniciativu Indiáni. Kodýtek ovšem Krošelje zblízka nepřekonal a svůj samostatný nájezd zakončil po polovině utkání nepřesně Kantner.

Udeřilo naopak na druhé straně, když ve 35. minutě při vyloučení Langa dorážkou na 1:1 vyrovnal Najman. O půl druhé minuty později navíc dokonal obrat Šťastný po chytré přihrávce Kelemena. Rychle mohl odpovědět z akce dvou na jednoho Bulíř, napoprvé však Krošelje neprostřelil. Pouhých 57 vteřin před druhou pauzou krátce po skončení přesilovky už posila z Liberce bekhendovou střelou upravila na 2:2. Nerozhodný stav vzápětí udržel domácím Furch, jenž vychytal nekrytého Kelemena.

V závěrečné dvacetiminutovce se hra uklidnila. Mertl v jejím úvodu nebezpečně pálil z pravého kruhu, na druhé straně neobsazený Šťastný zakončil mimo. Ve 48. minutě už se Středočeši radovali, když Jánošík uspěl po nenápadném objetí branky. Snahu o korekci výsledku si domácí pokazili vlastní nedisciplinovaností. V 55. minutě je definitivně zlomil trefou na 4:2 Kotala, když zužitkoval ideální přihrávku Eberleho. „Velmi těžko se to hodnotí, dnešní utkání jsme sehráli o mnoho lépe, než v úterý v Olomouci,“ dodal Říha.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto HC Škoda Plzeň

Štítky hokej, HC Škoda Plzeň, extraliga, Mladá Boleslav, BK Mladá Boleslav, Michal Bulíř, David Šťastný, Adam Jánošík, Miloš Říha, Bílí Tygři Liberec, HC Olomouc

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Indiáni na domácí půdě neudrželi vedení a podlehli Boleslavi 4:2  |  Hokej  |  Sport  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.