Počasí dnes9 °C, zítra13 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Hokejová Plzeň už zná jména nových trenérů, stali se jimi Baďouček a Říha

Hlavními trenéry plzeňských indiánů budou Václav Baďouček a Miloš Říha. Jejich asistentem se stane sportovní manager Tomáš Vlasák. Jednání bylo podle Říhy velice rychlé a z jeho pohledu i na poslední chvíli, neboť těsně před nabídkou Plzně řešil i jiné potencionální působiště. Noví trenéři nastupují na místo Ladislava Čiháka, se kterým klub po skončení extraligové sezóny neprodloužil smlouvu. Spolu s ním skončil i asistent Jiří Hanzlík.

„Nabídku od Tomáše Vlasáka jsem dostal bezprostředně po skončení naší sezony s Vrchlabím, takže ještě na cestě domů ze Vsetína. Sice pro mě byla překvapením, ale rozhodl jsem se velice rychle. Jsem Plzeňák, proto mě obrovsky oslovila a byl jsem jí nesmírně potěšen. Během pondělního dopoledne jsme si zatelefonovali ohledně složení celého realizačního týmu a dohoda byla velice rychlá," řekl Václav Baďouček.

O velmi rychlém jednání hovoří i Miloš Říha, který naposledy vedl prvoligovou Slavii Praha. Těsně před nabídkou Plzně řešil i další možnosti, nakonec se rozhodl pro západočeský celek.

„Mám velice dobrý pocit z toho, že jsem se takto rozhodl, neboť se mi líbí vize organizace a jak klub dlouhodobě pracuje. Na vysoké úrovni byla i jednání s Martinem Strakou a Tomášem Vlasákem. S Vencou Baďoučkem se navíc hodně dlouho a dobře známe," doplnil Říha.

Trenér Ladislav Čihák se po devíti letech loučí s Plzní, jedná už o novém angažmá

Nabídku na prodloužení smlouvy trenér Ladislav Čihák nedostal, a tak se s Plzní nadobro loučí. Ne tak s extraligou, podle jeho slov už o obdržel nabídku od jiného klubu. Z role asistenta se před třemi lety dostal na pozici hlavního kouče...

Asistentem trenérů se stane Tomáš Vlasák, který i nadále bude pokračovat v roli sportovního manažera. Dle jeho slov ho nabídka na novu pozici mile zaskočila.

„Oproti mým kolegům jsem ještě trenérský novic, protože oni mají už celou řadu zkušeností a já byl na střídačce jen jeden rok. Určitě chci ale být platným členem týmu a přispět třeba při plánování přesilovek. Naším cílem je utvořit sehraný trenérský tým, abychom náš mančaft vedli k hokeji, na který se dobře dívá a který je úspěšný,“ shrnul Vlasák.

Už nyní vědí trenéři, jakým směrem se chtějí vydat a na co se zaměřit. „Chceme i nadále zapojovat mladé hráče a odchovance do A týmu a prezentovat se agresivním, bruslivým hokejem. Zkrátka hrát aktivně a útočně tak, abychom byli co nejlepší, pro soupeře nepříjemní a abychom naším hokejem bavili fanoušky,“ popisuje Baďouček.

Trenérem gólmanů zůstává Rudolf Pejchar, kondičním trenérem Jan Snopek, videotrenérem Vojtěch Tulačka a fyzioterapeutem Adam Havel. Plzeň skončila v uplynulé sezoně po základní části s 91 body z 52 zápasů pátá, ale vypadla v předkole play off s dvanáctou Olomoucí 1:3 na zápasy. Devětatřicetiletý Čihák byl na pozici hlavního kouče tři roky, předtím od listopadu 2014 pracoval jako asistent trenéra.

Hodnocení článku je 40 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto HC Škoda Plzeň

Štítky hokej, HC Škoda Plzeň, trenéři, Václav Baďouček, Miloš Říha, Tomáš Vlasák, trenér, Ladislav Čihák, Jiří Hanzlík, HC Stadion Vrchlabí, VHK Vsetín, HC Slavia Praha

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Hokejová Plzeň už zná jména nových trenérů, stali se jimi Baďouček a Říha  |  Hokej  |  Sport  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.