Počasí dnes6 °C, zítra7 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Indiáni mají nůž na krku, pokud v sobotu v Olomouci nevyhrají, sezóna pro ně končí

I když Olomouc vyhrála dvě velké bitvy na západě Čech, indiáni z Plzně avizují, že válka nadále pokračuje. Zbraně neskládá ani po čtvrtečním prohraném utkání ani Petr Kodýtek. Podle jeho slov nezbývá Plzni nic jiného, než se z toho oklepat a v sobotu v Olomouci vyhrát.

Olomouc zvládla v Plzni i druhý duel, zvítězila 2:3 a výrazně zvýšila své ambice na čtvrtfinále. Škodovka toužila po vyrovnání série, ale nepovedlo se. „Z výsledku pochopitelně nejsme vůbec nadšení. Oproti předchozímu zápasu jsme chtěli zlepšit přístup, do utkání jsme chtěli vletět, bohužel jsme dostali dvě rychlé branky a následně nás to trochu sundalo. Nic jsme nevzdávali, snažili jsme se bojovat až do konce, ale bohužel,“ hodnotí čtvrteční duel útočník Petr Kodýtek.

V neděli Plzeň svému soupeři nasázela rovnou devět branek, nicméně zde se naplno ukazuje kouzlo play off. Za dva zápasy Západočeši prostřelili Konráda pouze ve třech případech. „Olomouc hodně brání ve své třetině, není vůbec jednoduché se u nich prosadit nebo něco vymyslet. Musíme na ně najít nějaký jiný recept, třeba více se tlačit do brány, trošku rozhodit brankáře, zkrátka ve hře musí být impuls, abychom v dalším zápase uspěli,“ říká plzeňský útočník.

Nálada v domácí kabině nemůže být dobrá, ale indiáni rozhodně zbraně neskládají. Před čtyřmi lety Vítkovice také vedly v sérii 2:0 a poté Plzeň vyhrála třikrát v řadě. „Není to nic jednoduchého, nálada není dobrá, leč nám nezbývá nic jiného, než se z toho oklepat. Projdeme si znovu ty dva zápasy a zhodnotíme naše chyby."

Play off bez fanoušků není nic příjemného, každopádně pro všechny strany je to stejné, na to rozhodně Kodýtek nevymlouvá. „Bez diváků odpadá výhoda domácího prostřední, leč obě mužstva mají stejné podmínky.“ Že by po sobotním utkání pro plzeňské mužstvo skončila sezóna, to si Kodýtek vůbec nepřipouští. „O tom vůbec nepřemýšlím a ani já osobně si nepřipouštím, že by pozítří pro nás mohla skončit sezóna. Doufám, že to tak má celý tým. V sobotu do zápasu musíme jít s čistou hlavou, nesmíme se již ohlížet zpátky, zkrátka musíme vyhrát,“ říká závěrem Petr Kodýtek.

Ohodnoť článek

Tisková zpráva | Foto Roman Turovský

Štítky HC Škoda Plzeň, extraliga, HC Olomouc, play off, Petr Kodýtek, Česko, ŠKODA AUTO a.s., HC Vítkovice Ridera

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Indiáni mají nůž na krku, pokud v sobotu v Olomouci nevyhrají, sezóna pro ně končí  |  Hokej  |  Sport  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.