Počasí dnes16 °C, zítra21 °C
Pátek 3. května 2024  |  Svátek má Alexej
Bez reklam

Drtivá porážka, plzeňští indiáni zcela rozebrali Olomouc a zvítězili 9:1

, aktualizováno 8. března 2021, 6:00

V posledním duelu základní části letošního ročníku Tipsport extraligy přivítali na svém domácím ledě hráči HC Škoda Plzeň soupeře z Olomouce. V utkání pátého a dvanáctého celku začala lépe domácí Plzeň, která následně Olomouc naprosto drtivě převálcovala a zvítězila vysoko 9:1. A s Olomoucí se teď indiáni potkají i v předkole play off.

Indiáni vlétli do zápasu podobně dravě jako v pátek proti Hradci. A už v páté minutě šli do vedení zásluhou Filipa Suchého. Původně se řešilo, zda střelec nestál v brankovišti a nebránil gólmanovi v zákroku při předchozí střele. Rozhodčí branku uznali a Plzeň vedla 1:0.

Druhý gól padl v 17. minutě opět do branky HC Olomouc bezprostředně poté, co Plzeň úspěšně přečkala oslabení. Tentokrát předvedl velikou parádu opět Filip Suchý a blafákem překonal brankáře hostů a bylo to 2:0.  

Přestávka hostům evidentně prospěla, protože hned v první minutě druhé třetiny vypálil nechytatelnou dělovku od modré Jiří Ondrušek a snížil na 2:1. Domácí na to reagovali hned dvěma vstřelenými góly. Nejprve odražený puk dostal do branky Jaroslav Kracík. Následně se trefil pod břevno kapitán Milan Gulaš a byl to jeho letošní jubilejní 20. gól. Plzeň už vedla 4:1.  

Ještě před koncem třetiny ovšem předvedli indiáni naprosto zničující závěrečné tři minuty. Během nich nasázeli Olomouci další tři branky a dostali na kolena brankáře Jana Lukáše, kteří šel střídat. Svůj druhý dnešní gól přidal Milan Gulaš. Tentokrát se trefil do pravého horního rohu. Na 6:1 zvýšil Filip Přikryl. A dílo zkázy pak dokonal Sebastián Malát ránou pod břevno. Druhá třetina skončila 7:1.

Demolice ovšem pokračovala i po druhé přestávce. Svůj hattrick zkompletoval dorážkou do branky Filip Suchý. Pokud by se hrálo před diváky, tribuna by se určitě skandováním dožadovala desátého gólu. A k desáté brance přiblížil indiány po krásném sólu přes celé útočné pásko obránce David Jiříček, který zvyšoval na 9:1. Desátý gól už Plzeň dát nestačila a utkání skočilo skvělým výsledkem 9:1.  

Ohlasy po utkání

„My jsme chtěli za každou cenu vyhrát, protože jsme nevěděli co se stane ve Vítkovicích. Jsme rádi za tři body, i když to vypadá na kanonádu, tak to byl těžký zápas. Mé vzpomínky na utkání budou hezké, dal jsem svůj první hattrick, jednou o něm budu vyprávět svým dětem,“ říká s úsměvem duel Filip Suchý.

„U první branky mi puk spadl někam na záda, navíc jsem nevěděl, zda jsem nestál v brankovišti, tak jsem si nebyl jistý, zda bude platit. Ani jsem nevěděl, jak jsem ho dal. Při úniku u druhého gólu jsem věděl, že půjdu do bekhendu a při třetím se mi puk odrazil přímo na hokejku a mně stačilo to pouze uklidit,“ říká hráč s číslem 42 na zádech.

Západočeši se pomalu dostávají do herní i střelecké pohody, z posledních tří duelů rozvlnili soupeřovu síť rovnou jedenadvacetkrát. „Určitě je lepší, když před play off napadají nějaké branky, nicméně my si to musíme přenést do vyřazovací části," zdůraznil Suchý.

Plzeň a Olomouc, to už je v posledních letech tradiční dvojice pro play off, osud tomu chtěl, že po roční odmlce se tyto mančafty utkají znovu proti sobě, tentokrát již v předkole. „Musíme se na něj dobře připravit, předkolo určitě nebude nic lehkého. Za mě můžu říct, že ve středu budeme připraveni. Cesta k úspěchu povede přes domácí zápasy, u nich to není vůbec lehké. Uděláme vše, abychom postoupili,“ říká závěrem Filip Suchý.

Ohodnoť článek

Foto Roman Turovský

Štítky HC Škoda Plzeň, extraliga, HC Olomouc, SK Sigma Olomouc, FC Viktoria Plzeň, Filip Suchý, Extraliga ledního hokeje, FC Hradec Králové, Milan Gulaš, MFK Vítkovice, Jiří Ondrušek

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Drtivá porážka, plzeňští indiáni zcela rozebrali Olomouc a zvítězili 9:1  |  Hokej  |  Sport  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.