Počasí dnes18 °C, zítra22 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Gólová smršť, indiáni rozstříleli Zlín 7:0

Chceme získat tři body za každou cenu, hřímal před zápasem trenér Ladislav Čihák. A měl k tomu důvod. Jestli se chce Plzeň ještě někdy podívat do první čtyřky, nesmí už zaváhat. V úvodu posledního hracího týdnu přivítali indiáni na svém ledě Berany ze Zlína, kteří svůj boj o postup dávno vzdali. Ideální soupeř.

Berani jsou v tabulce na předposledním místě. Do Plzně tak nejeli nijak extra motivovaní. Skoro jako kdyby si chtěli vše rychle odbýt. Za to indiánům jde o hodně. V posledním hracím týdnu se dvakrát představí doma a jednou ve východních Čechách.

Pokud chtějí modrobílí o přímý postup usilovat, zaváhání si již dovolit nesmějí. „Matematická varianta postupu existuje za předpokladu, že všechna tři utkání vyhrajme. Proto se soustředíme na další kolo a to chceme za každou cenu za tři body vyhrát,“ uvedl před zápasem trenér Ladislav Čihák.

Jeho slova si vzali hráči k srdci a už v sedmé minutě skóroval Milan Gulaš, který tvrdou ranou prostřelil zlínského gólmana. O dvě minuty později už musel Daniel Huf lovit puk za zády znovu. Tentokrát si gól připsal Jan Eberle. Dalších pět minut a další povedená akce Milana Gulaše, který poslal kotouč do sítě přímo mezi betony překvapeného brankáře. Konec první třetiny byl pro Plzeň více než povedený a do druhého dějství nastupovali s velkým náskokem.

Ani ve druhé třetině nebyla o góly nouze. Ve 27. minutě se puku ujal Filip Přikryl, který od pravého mantinelu najel sám před branku. O sedmnáct vteřin později využívají domácí přesilovku a zvyšují díky střele Petra Kodýtka už na 5:0.

Ani ve třetí třetině Plzeň nepolevila. Hned v úvodu si svůj první extraligový gól připsal Viktor Lang. Další vydařená akce Milana Gulaše přišla v 52. minutě, když jeho přihrávka našla Kodýtka, ten nezaváhal a zvýšil na konečných 7:0. Slavit může i plzeňský gólman Dominik Frodl, který si tímto připisuje třetí vychytanou nulu v sezóně.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Roman Turovský

Štítky hokej, HC Škoda Plzeň, extraliga, Zlín, PSG Berani Zlín, PSG Zlín, Ladislav Čihák, Milan Gulaš, Petr Kodýtek, Jan Eberle, Dominik Frodl, Východní Čechy

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Gólová smršť, indiáni rozstříleli Zlín 7:0  |  Hokej  |  Sport  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.