Počasí dnes6 °C, zítra7 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Indiáni svedli dramatickou bitvu s Libercem, o vítězi musely rozhodnout nájezdy

V předposledním hracím týdnu základní části Tipsport extraligy se Plzeň s Bílými Tygry z Liberce utká hned dvakrát. První setkání vyšlo lépe Západočechům. Indiáni tak mají po neslavné sérii opět důvod k radosti. Nebylo to ale zdaleka lehké utkání, skóre se přelévalo z jedné strany na druhou, žádný ze soupeřů neutekl do trháku a nakonec ani šedesát minut hry nerozhodlo.

Pokud se podáváme na poměr bodů ve vzájemných duelech, vychází z tabulek lépe Západočeši. Jenže statistiky nejsou všechno.

 „S Libercem je potřeba dobře zakládat útok pod tlakem a chytře nakládat s pukem v obranném pásmu. Je to velmi dobrý tým, který hraje výborně s kotoučem, nemůžeme je nechat hrát. Jednoznačně je pak potřeba nefaulovat, nemůžeme mít tolik vyloučených hráčů za zápas,“ řekl před zápasem trenér indiánů Ladislav Čihák.

Právě časté vylučování a nedisciplinovanost je to, co Plzeň nejvíc pálí. Připomenout si tak můžeme scénu z minulého utkání s Brnem, kde předčasně do sprch odcházeli Straka a Malát, kteří navíc po zásahu disciplinární komise nemohli nastoupit do dnešního zápasu.

Dva hráče HC Škoda Plzeň potrestala disciplinární komise za drsné zákroky v utkání proti Brnu

Disciplinární komise ELH se ve zkráceném řízení zabývala zákroky hned dvou hráčů HC Škoda Plzeň z nedělního utkání s Kometou Brno. Nepodmíněným zastavením činnosti na dvě soutěžní utkání za zásah do hlavy nebo krku potrestal předseda...

Do utkání nastoupili lépe indiáni, kdy už ve 4. minutě překvapil libereckého gólmana Pavel Musil. Ten neomylně poslal puk pod horní tyčku. Asistenci si připsal Filip Suchý. Ještě v první třetině využili hosté přesilovou hru. Do druhého dějství tak nastupovali hráči za stavu 1:1.

Pět minut po začátku druhé třetiny poslal Michal Bulíř Severočechy do vedení. To jim však vydrželo pouhých  31 sekund, kdy dorovnal domácí Jan Eberle. Tím přetahovaná o vedení zdaleka nekončila. V 35. minutě zvedal radostně ruce nad hlavu liberecký Radovan Pavlík.

Dramatické poslední dějství přineslo Plzni kýžené vyrovnání. O to se ve 49. minutě postaral Peter Čerešňák, který využil zaváhání hostí. Osm minut před koncem zápasu se Západočeši dokonce dostali do dvojnásobné přesilovky, šanci však nevyužili. O vítězi nerozhodlo ani následující prodloužení a tak musely přijít samostatné nájezdy, které ovládli indiáni. Domácí gólman Frodl vychytal všechny čtyři Tygry, přičemž za Plzeň se prosadili postupně Martin Lang a Pavel Musil. Konečné skóre 4:3. 

Ohodnoť článek

Autoři | Foto HC Škoda Plzeň / Milan Podpera

Štítky hokej, HC Škoda Plzeň, extraliga, Liberec, Bílí Tygři Liberec, Extraliga ledního hokeje, Pavel Musil, Ladislav Čihák, HC Kometa Brno, Peter Čerešňák, Jan Eberle, Michal Bulíř, Martin Lang

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Indiáni svedli dramatickou bitvu s Libercem, o vítězi musely rozhodnout nájezdy  |  Hokej  |  Sport  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.