Počasí dnes13 °C, zítra17 °C
Středa 8. května 2024  |  Svátek má Statní svátek
Bez reklam

Indiáni utrpěli další porážku, tentokrát je na domácím ledě přehrál Liberec 2:3

Indiáni v 36. kole Tipsport Extraligy přivítali na domácím ledě Bílé Tygry z Liberce. Oba celky se shodně prali o první výhru v tomto týdnu. Indiáni i Tygři měli za sebou dvě porážky, a tak bylo jasné, že půjde o tuhý boj. Vítězně z něj vzešel hostující tým, který udolal Plzeň v prodloužení.

„Musíme zlepšit pohyb a také více střílet, máme poměrně málo střel. Cpát se do brány a snad tam něco spadne. Třeba oproti loňsku máme výrazně méně střel, trenéři tedy i od nás obránců to vyžadují,“ uvedl před zápasem obránce indiánů Vojtěch Budík.

Za pravdu mu dívají i statistiky. Průměrný počet střel na bránu má Plzeň 26,44, což je ze všech celků Tipsport extraligy úplně nejméně.  Vloni přitom byla hodnota 31,68, ta zase byla úplně nejvyšší. 

Do zápasu nastoupil plzeňský celek plný odhodlání, aby si konečně urval vítězství pro sebe. První třetina přinesla jen jeden gól, kdy Filip Suchý využil příležitost během přesilovky.  Asistenci si připsal nejproduktivnější hráč domácích Milan Gulaš.

Ani druhé dějství sice přineslo několik šancí na obou stranách, žádné branky jsme se ale nedočkali. Drama do utkání přinesla dvě vyloučení na straně domácí Plně. Početní výhodu dokázali hosté zužitkovat, nejprve v 54. minutě srovnal Radan Lenc, o minutu později už musel Dominik Frodl lovit puk za zády znovu, tentokrát ho překonal liberecký Jaroslav Vlach. Náskok hostí dlouho nevydržel a Petr Kodýtek rychle srovnal na 2:2. Do konce utkání už žádná další branka nepadla, a tak muselo rozhodnout prodloužení. Během něj se Liberec opět dostal do početní výhody, kterou proměnil Jaroslav Vlach. Konečný stav 2:3.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Roman Turovský

Štítky hokej, HC Škoda Plzeň, extraliga, Liberec, Bílí Tygři Liberec, FC Viktoria Plzeň, Extraliga ledního hokeje, Jaroslav Vlach, Vojtěch Budík, Filip Suchý, Milan Gulaš, Radan Lenc, Dominik Frodl, Petr Kodýtek

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Indiáni utrpěli další porážku, tentokrát je na domácím ledě přehrál Liberec 2:3  |  Hokej  |  Sport  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.