Počasí dnes6 °C, zítra7 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Obránce Budík vyfasoval dodatečný trest, nezahraje si čtyři zápasy

Na zápas proti Zlínu bude plzeňský obránce Vojtěch Budík dlouho vzpomínat. Na ledu soupeře v závěru utkání atakoval rozjetého Budíka zlínský útočník, hostující bek mu ale zákrok oplatil. Bohužel se při něm domácí útočník Zdeněk Okál udeřil hlavou o led a chvíli zůstal ležet, z plochy mu museli pomoci spoluhráči. Budík nyní od disciplinární komise vyfasoval zákaz startu ve čtyřech utkáních.

Disciplinární komise Tipsport extraligy zastavila plzeňskému obránci činnost na čtyři soutěžní duely. Důvodem je zákrok na Zdeňka Okála v čase 59:05 utkání jedenáctého kola, který indiáni odehráli na ledě Zlína a prohráli 1:2. Bek indiánů byl v zápase potrestán dvěma minutami za nedovolené bránění.

„Výška trestu se odvíjí od přitěžujících okolností, že zákrok byl veden na protihráče, který nebyl v držení kotouče. Byl zcela mimo zorný úhel protihráče, který se na něj nemohl připravit. Vedl zákrok zcela záměrně a bezohledně," uvedl předseda disciplinární komise Viktor Ujčík.

Budík tak vynechá duely v Pardubicích, s Mladou Boleslaví, v Litvínově a v Českých Budějovicích. Do sestavy se může vrátit až 3. ledna v domácím utkání s Třincem.

Hodnocení článku je 60 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto David Peška

Štítky hokej, HC Škoda Plzeň, extraliga, Zlín, trest, Vojtěch Budík, disciplinární komise, PSG Zlín, Zdeněk Okál, Extraliga ledního hokeje, HC Dynamo Pardubice, BK Mladá Boleslav, HC Verva Litvínov, Madeta Motor České Budějovice, Viktor Ujčík

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Obránce Budík vyfasoval dodatečný trest, nezahraje si čtyři zápasy  |  Hokej  |  Sport  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.