Počasí dnes9 °C, zítra13 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Ani napotřetí to nevyšlo, Plzeň si ze Zlína odváží prohru 1:2

Z posledních dvou zápasů si Plzeň připsala pouhý jeden bod. Nejprve indiáni prohráli v pátek po prodloužení s Olomoucí. O dva dny později pak domácí přehrála Sparta vysoko 2:6. I proto si chtěli svěřenci Ladislava Čiháka spravit chuť na ledě Zlína, proti kterému nastupovali jako jasní favorité. Berani se však nedali snadno, zápas ve druhé třetině otočili a urvali si těsné vítězství.

Dohrávka jedenáctého kola Tipsport extraligy zavedla indiány na stadion Luďka Čajky ve Zlíně. PSG Berani Zlín se doma trápí, ze všech zápasů, které sehráli na svém ledě vyhráli v základní hrací době jen jeden a nachází se na samotném dně tabulky, tedy na předposledním místě. I proto leckdo tipoval, že si Plzeň s tímto soupeřem hravě poradí. 

Do zápasu nastoupila Plzeň bez útočníka Petra Kodýtka, který odjel s národním týmem na Channel One Cup do Moskvy. Mužstvu také chybí útočník Tomáš Mertl a Pavel Musil, jež se zotavují ze zranění. I proto hrál tým jen na tři útočné trojice. Už to vypadalo, že první třetina nepřinese žádnou branku, nakonec se Plzni podařilo využít přesilovku a 17. minutě skóroval po přihrávce Petra Čerešňáka Jaroslav Kracík.

Během přestávky se domácí celek oklepal a brankáře Dominika Pavláta překvapil Antonín Honejsek, který objel celou klec a kotouč bez problémů dopravil za brankovou čáru. O čtyři minuty později musel puk z brány lovit plzeňský brankář znovu, kdy tentokrát zakončil akci Lukáš Vopelka. Do šaten po druhé třetině odcházeli indiáni za stavu 2:1.

Po nečekaném obratu domácího týmu slibovala třetí třetina pořádnou akci. Zkraje třetího dějství měla Plzeň hned několik šancí, stejně tak testovali pozornost Dominika Pavláta domácí několika střelami od modré čáry. Deset minut před koncem zápasu se dostali hostí do oslabení, toho Zlín nevyužil a spíše hrál už na jistotu. Další šanci dostali v 55. minutě, kdy na trestnou lavici zamířil plzeňský útočník Jaroslav Kracík, domácí se tak dostali hned ke třem příležitostem v řadě, ani jedna střela však za záda plzeňského brankáře nedoputovala. V 57. minutě se nechal vyloučit domácí Jakub Šlahař, domácí však předvedli ukázkovou hru v oslabení. Plzeň ještě v poslední minutě odvolala brankáře na skóre to však nic nezměnilo, výsledek 2:1.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto DEJFOTO.cz - David Peška

Štítky hokej, HC Škoda Plzeň, extraliga, Zlín, PSG Berani Zlín, FC Viktoria Plzeň, FC Fastav Zlín, AC Sparta Praha, SK Sigma Olomouc, Ladislav Čihák, Petr Kodýtek, Paris Saint-Germain FC, Extraliga ledního hokeje, Jaroslav Kracík, Dominik Pavlát

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Ani napotřetí to nevyšlo, Plzeň si ze Zlína odváží prohru 1:2  |  Hokej  |  Sport  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.