Počasí dnes9 °C, zítra8 °C
Středa 24. dubna 2024  |  Svátek má Jiří
Bez reklam

Gólová smršť korunovaná Přikrylovým hattrickem, Plzeň na domácím ledě přehrála Zlín 7:5

Dramatická podívaná, kde o branky rozhodně nebyla nouze. To vše nabídl zápas domácí Plzně proti týmu PSG Berani Zlín. V utkání zazářil také devatenáctiletý útočník Filip Přikryl, který si připsal svůj premiérový hattrick v extralize. Oba soupeři na sebe v této sezóně ještě nenarazili, první zápas musel být kvůli konaviru odložen.

Hned v 8. minutě překvapil Filip Přikryl gólmana Libora Kašíka a dostal indiány rychle do vedení. Přesně o deset minut později získal puk Milan Gulaš, přesná přihrávka našla připraveného Petera Čerešňáka, který pohotovou střelou zaskočil brankáře hostí.

Do druhé třetiny si domácí nesli dvoubrankový náskok, ten zvýšil Matyáš Kantner, který zasunul kotouč do prázdné branky. Gólová podívaná pokračovala i o tři minuty později, Vojtěch Budík vypálil ránu od modré čáry, brankář zvládl puk pouze vyrazit, na místě však byl připravený Petr Straka, který puk dopravil bezpečně do sítě. V brance hostí se mezitím vystřídal Kasíka Daniel Huf. Nebylo to však nic platné a také on musel o pár minut později vyndavat puk z brány, který mu tam přichystal Milan Gulaš.  Špatnou rozehrávku zlínských Beranů využil Filip Přikryl, který se sám ocitl před brankářem a perfektně zamířil puk pod horní tyčku. O drama v závěru třetiny se postarali hosté, kteří využili chyby domácích a radovali se z první trefy, ještě jeden gól přidali v poslední minutě. Při odchodu do šaten před posledním dějstvím ukazovala výsledková tabule skóre 6:2.

Drama z konce druhé třetiny pokračovalo i v poslední dvacetiminutovce. Po pěti minutách využil Zlín přesilovky a snížili náskok na tři branky. Toto skóre vydrželo sotva minutu do doby, než Filip Přikryl zvýšil stav na 7:3 a připsal si tak i premiérový extraligový hattrick.

O dvě minuty později dostal soupeř další šanci v přesilovce, kterou proměnil. Poslední minuty zápasu strávila řada hráčů na trestné lavici a hostům se tak naskytla možnost hrát v poměru pět na tři. Domácí však situaci uhlídali. Šest minut před koncem zápasu už nedokázala plzeňská obrana uhlídat Jakuba Hermana, který snížil stav na 7:5. Poslední minutu dohrávali domácí v oslabení, soupeř chtěl situace využít a odvolal brankáře, stav se nicméně už nezměnil.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Roman Turovský

Štítky hokej, HC Škoda Plzeň, Zlín, FC Fastav Zlín, FC Viktoria Plzeň, Paris Saint-Germain FC, Milan Gulaš, Libor Kašík, Vojtěch Budík, Petr Straka, Jakub Herman

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Gólová smršť korunovaná Přikrylovým hattrickem, Plzeň na domácím ledě přehrála Zlín 7:5  |  Hokej  |  Sport  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.