Počasí dnes18 °C, zítra22 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Indiáni potvrdili svou pozici favorita, Budějovice přehráli 1:5

Předposlední Budějovice přivítaly na svém ledě vedoucí tým soutěže Plzeň. Už po deseti minutách bylo jasné, kdo má v zápase navrch. HC Škoda Plzeň si s Jihočechy hravě poradila 1:5. Gólově se blýskl například Kracík nebo Musil, který extraligovému nováčkovi uštědřil rovnou dvě branky. Tři asistence si připsal Milan Gulaš.

Skóre otevřel už v 10. minutě plzeňský útočník Jaroslav Kracík, který se sám ocitl před brankou soupeře. Během první třetiny působil aktivněji domácí tým, o to víc byly výpady Indiánů nebezpečnější. Ve 20. minutě už musel domácí brankář Marek Čiliak lovit puk ze sítě znovu. Tentokrát si bod připsal Pavel Musil.

Ve 23. minutě druhé třetiny se opět radovali Západočeši, kdy v přesilovce uštědřili soupeři třetí branku, při té opět nechyběl Musil. Ve 47. minutě zvedal vítězně ruce nad hlavu také plzeňský Matěj Stříteský.

„Guli vytáhl puk, já jsem sjížděl na zadní tyč, kde jsem si hledal prostor, kam by mi mohl nahrát. Po zablokování se puk odrazil se štěstím ke mně, byl jsem zády k bráně, z otočky jsem se nějak snažil hodit ho na ní. Znovu se to odrazilo ke mně a nadvakrát jsem kotouč procpal přes gólmana do sítě. Byla to vyloženě velká dávka štěstí,“ popisuje Matěj Stříteský.

O minutu využil domácí útočník Pavel Pýcha přesilovky a snížil na 1:4. V závěru utkání přidali Indiáni ještě jeden gól, osm minut před koncem zápasu zpečetil výhru Plzně od modré čáry Petr Čerešňák, který trefil mezeru nad ramenem brankáře. Modrobílí tak zapisují osmé vítězství v řadě!                    

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Petr Tibitanzl

Štítky hokej, HC Škoda Plzeň, extraliga, České Budějovice, SK Dynamo České Budějovice, FC Viktoria Plzeň, Pavel Musil, Jaroslav Kracík, Milan Gulaš, Matěj Stříteský, Marek Čiliak, Tomáš Mertl, Pavel Pýcha

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Indiáni potvrdili svou pozici favorita, Budějovice přehráli 1:5  |  Hokej  |  Sport  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.