Počasí dnes20 °C, zítra24 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

Díky sbírce Fanoušci Indiánům získá HC Škoda Plzeň přes 230 tisíc korun

Prostřednictvím fanouškovské sbírky na transparentním účtu Fanoušci Indiánům se podařilo nastřádat přesně 231 725 korun, které získá klub HC Škoda Plzeň. Sbírku zorganizoval v době vrcholící koronakrize jeden z fanoušků, kterému nebyl lhostejný osud plzeňského klubu, jenž se ocitl ve velkých finančních problémech.

„Všem fanouškům, kteří na konto přispěli, patří obrovské DĚKUJEME. Děkujeme, že jste nás podpořili. Děkujeme, že nám věříte. Děkujeme, že vám na našem klubu záleží," uvádí Martin Straka, generální manažer HC Škoda Plzeň.

Původně plánované předání symbolického šeku před prvním domácím utkáním Tipsport extraligy 2020/21 se bohužel neuskuteční, zpřísněná hygienická opatření při pořádání zápasů ceremoniály na ledové ploše totiž zakazují.

Skalní fanoušek HC Škoda Plzeň se rozhodl založit z vlastní iniciativy transparentní účet ve snaze pomoci extraligovému klubu překonat nelehké období během pandemie koronaviru. Na účet nazvaný "Fanoušci Indiánům" mohli lidé přispívat od úterý do konce srpna. Vybraná finanční částka se teď převedla jako dar na konto klubu.

„Již třetí desetiletí jsem stálým návštěvníkem domácích zápasů klubu HC Škoda Plzeň. V letošním roce nebylo nikomu umožněno navštěvovat z důvodu pandemie COVID-19 zápasy play-off. Diváci přišli o nervy drásající podívanou, hráči o vrchol sezóny a majitel klubu o příjem do klubové kasy,“ psal v dubnu fanoušek.   

„Jako řadový zaměstnanec nemohu pomoci větší částkou peněz, rozhodl Jsem se proto, oslovit prostřednictvím facebooku, fanoušky plzeňského hokeje, zda by souhlasili se založením transparentního účtu, na který by zasílali částku, kterou oni sami uznají za vhodnou a pro své potřeby postradatelnou, abychom alespoň částečně zacelili finanční ztrátu z neuskutečněných zápasů play-off. Jelikož jsem se setkal většinou s pozitivní reakcí, rozhodl jsem se jednat," uvedl fanoušek. 

Sbírka vznikla bezprostředně poté, co majitel klubu Martin Straka oznámil, že klub musí šetřit a s hráči se dohodl na snížení platů.

Ohodnoť článek

Foto HC Škoda Plzeň

Štítky sbírka, Fanoušci indiánům, transparentní účet, fanoušek, Martin Straka, HC Škoda Plzeň, koronavirová krize, Extraliga ledního hokeje, pandemie covidu-19, Facebook

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Díky sbírce Fanoušci Indiánům získá HC Škoda Plzeň přes 230 tisíc korun  |  Hokej  |  Sport  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.