Počasí dnes25 °C, zítra24 °C
Neděle 28. dubna 2024  |  Svátek má Vlastislav
Bez reklam

Do hokejového nebe odešla legenda z plzeňské Síně slávy, ve věku 87 let zemřel bývalý útočník Jaroslav Pavlů

Hokejový svět se zahalil do smutku. Ve věku 87 let zemřel bývalý útočník Jaroslav Pavlů. Rodák z Třebíče začínal s hokejem v Plzni. V 50. letech minulého století slavil zisk hned tří titulů za Rudou hvězdu Brno, nynější Kometu. Později se vrátil do západočeského klubu, kde zůstal deset let. Poté jeho cesta vedla do Itálie, kam později emigroval a v rodné zemi mu za to hrozilo dokonce vězení.

„Ve věku 87 let zemřel bývalý skvělý útočník a člen Síně slávy našeho klubu pan Jaroslav Pavlů. Třebíčský rodák hrál na západě Čech již od dorostu, kdy do Plzně přišel na učení,“ informovala HC Škoda Plzeň na svých webových stránkách.

„Do A týmu stihl nakouknout již před povinným odchodem na vojnu. Vrátil se jako trojnásobný šampión tuzemské nejvyšší soutěže s Brnem v sezóně 59/60 a v dresu Spartaku (později Škodovky) hrál až do roku 1969,“ pokračuje plzeňský klub. Mimo jiné pomohl modrobílým vybojovat zpátky první ligu, v necelých 200 utkáních uštědřil soupeřům téměř padesát branek.

Další cesty jej zavedly do italského Bolzana, kde tři logy legálně působil. Pak se tam rozhodl emigrovat, za což mu v Československu hrozil až dvouletý pobyt za mřížemi. Do rodné vlasti se vrátil až po sametové revoluci, když už mu nehrozilo vězení. Pavlů hrál hokej do svých šestačtyřiceti let. V jeho odkazu pokračuje syn a také vnuk, oba dokonce oblékli dresy italské reprezentace. Zajímavostí je, že právě jeho syn Martin odehrál sedm světových šampionátů a 227 zápasy na italský nároďýk se dokonce stal tamním rekordmanem.

Hodnocení článku je 98 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto HC Škoda Plzeň

Štítky smuteční oznámení, HC Škoda Plzeň, Jaroslav Pavlů, Síň slávy, hokejová legenda

Do hokejového nebe odešla legenda z plzeňské Síně slávy, ve věku 87 let zemřel bývalý útočník Jaroslav Pavlů  |  Hokej  |  Sport  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.