Počasí dnes8 °C, zítra9 °C
Středa 24. dubna 2024  |  Svátek má Jiří
Bez reklam

Hokejisté Plzně po dvou prohrách zabrali a porazili Třinec 5:2

Hokejisté Plzně porazili ve 39. kole extraligy Třinec 5:2, odčinili tím předchozí dvě venkovní porážky a doma si připsali pátou výhru v řadě. Oceláři sice brzy vedli, ale po obratu Indiánů ještě do první pauzy, už po zbytek utkání přes svou střeleckou převahu pouze marně dotahovali a na západě Čech neuspěli již potřetí v řadě. Dvě asistence si přispal nejproduktivnější hráč soutěže Milan Gulaš, třinecký Wojtek Wolski naopak poprvé v české nejvyšší soutěži vyšel bodově naprázdno.

Úvod patřil hostům. Kapitán Ocelářů Adamský ve druhé minutě ještě zblízka neuspěl, ale vzápětí při přečíslení dvou na jednoho přihrál Ondřej Kovařčík Chmielewskimu, jenž bez přípravy otevřel skóre. Za chvíli v dobré pozici pálil mimo nekrytý Michal Kovařčík a domácí ještě několikrát zachránil gólman Frodl.

"Za každou cenu jsme chtěli dnes vyhrát, protože se nám poslední zápasy nepovedly. Chtěli jsme to hodit za hlavu, ale dnes jsme začátek prospali. Chtěli jsme to hrát jednoduše. Nejdřív jsme zaostávali, ale pak se hra srovnala," vysvětloval nepovedený start do zápasu obránce Škody Roman Vráblík.

V 10. minutě ovšem po výjezdu obránce Janka přes celé hřiště dokázal po zblokovaném pokusu Maláta první střelou Indiánů pohodlně vyrovnat Vracovský.

"Bobby Jank to tam krásně vytáhl z obranného pásma a bylo to přečíslení čtyři na dva. Dával jsem to Malatísovi (Sebastianu Malátovi) a se štěstím se to ke mně odrazilo zpátky. Už jsem to moc nečekal. Bylo to tak rychlé, že jsme ani neviděl puk. Snažil jsme se jen rychle zakončit z první. Jsme rád, že to tam padlo a pomohl jsem k obratu," okomentoval svoji premiérovou trefu v sezoně útočník Tomáš Vracovský.

Hra se poté vyrovnala a pět minut před pauzou po náporu první formace domácích upravil šikovnou tečí Budíkovy nabídky Zdráhal na 2:1.

Hosté na začátku prostřední části nezužitkovali přesilovou hru a naopak Mertl vracející se z trestné lavice při akci dvou na jednoho jen těsně minul třineckou branku. Ve 23. minutě ovšem bek Doudera projel po levém křídle a po objetí branky připravil Ondřeji Kovařčíkovi pohodlné vyrovnání na 2:2. Domácí se poté znovu začali prosazovat směrem dopředu a zaměstnali gólmana Ocelářů Štěpánka.

Po polovině utkání vystihl rozehrávku soupeře Mertl a Vráblík opakovanou dorážkou vrátil Plzni vedení. "Mertlík (Tomáš Mertl) vybojoval puk a pak to tam ke mně propadlo. Musíme jako obránci podporovat útok, protože tím můžeme pomoci útočníkům a přečíslit soupeře," popsal vítěznou trefu zápasu Vráblík. "Byli jsme dnes efektivnější, nedominovali jsme, ale když dá člověk góly, tak se hraje lépe. Čtvrtý gól byl zlomový a přinesl týmu důvěru. Pak už jsme si věřili," dodal Vráblík.

Hosté ve snaze rychle odpovědět více otevřeli hru a jen se štěstím přečkali brejk Indiánů, na jehož konci nejstarší domácí hráč Kracík v tísni nestihl usměrnit puk do odkryté branky. Na konci druhé třetiny s vypětím všech sil přečkali Oceláři plzeňskou přesilovku.

"Hráči to dnes odpracovali, ale individuálními chybami jsme o zápas přišli. Plzeň nám odskočila o pár branek a pak už bylo těžké se prosadit. Nasazení a snaha tam byla, ale dnes jsme si to zkušeně nepohlídali," uvedl po porážce přes střeleckou převahu 39:25 kouč Ocelářů Václav Varaďa.

Ve 43. minutě propadla Štěpánkovi do sítě díky cloně nenápadná střela Budíka od modré čáry. Hosté následně nedokázali odpovědět při vyloučení Janka a náznak jejich náporu uťal faul Gernáta. Oceláři ztráceli nervy a nedovolený zákrok Hrni v útočném pásmu potrestal v 54. minutě přesilovkovou dorážkou Gulašova pokusu na konečných 5:2 Mertl.

Autoři | Foto HC Škoda Plzeň

Štítky Sport, hokej, extraliga, 39. kolo, Plzeň, Třinec, HC Škoda Plzeň, HC Oceláři Třinec, Indiáni, Wojtek Wolski, Milan Gulaš, Česko, hokejista, Tomáš Mertl, Roman Vráblík, Ondřej Kovařčík

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Hokejisté Plzně po dvou prohrách zabrali a porazili Třinec 5:2  |  Hokej  |  Sport  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.