Počasí dnes9 °C, zítra13 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Plzeň zdolala Kladno 3:1, na vedoucí Spartu ztrácí tři body

Hokejisté Plzně porazili ve 22. kole extraligy Kladno 3:1 a přiblížili se k vedoucí Spartě na tři body. Přes střeleckou převahu se Indiáni gólově prosadili až v prostřední části, kdy se trefil nejprve Milan Gulaš a po něm v oslabení Vojtěch Budík. Rytíři se prosadili až v 57. minutě přesilovkovým gólem Ladislava Zikmunda po nahrávce Jaromíra Jágra, na zvrat už v zápase na plzeňském ledě po šesti letech neměli sílu. Výhru Škody pojistil Matyáš Kantner.

"Kladno se zvedá, je to jiné mužstvo než v přípravě. Začínají dělat problémy celé extralize. Prokázali, že hrají dobře, ale naštěstí jsme to ubojovali a máme tři body. Hráli jsme dnes pořád svůj hokej, který nás zdobí a přes jejich snížení jsme si to pohlídali," zhodnotil souboj se Středočechy útočník Škody Matyáš Kantner, jenž se dnes jako levé křídlo prvního útoku střetával opakovaně na ledě s legendou Jaromírem Jágrem.

"On (Jágr) tam chodí napřed při buly, na to jsem si dával pozor a svázal jsem se s ním a nepustil ho dál. Člověk ho vnímá, ale musí to potlačit a hrát svojí hru. Soustředil jsem se na svůj výkon," okomentoval Kantner vzájemné souboje.

Domácí začali aktivněji. Záhy sice nevyužili přesilovou hru, ale již ve třetí minutě při akci dva na jednoho Kantner po nabídce Gulaše neprostřelil Godlu. Gólman hostů byl pozorný i při střelách od modré čáry a osamocený Mertl pálil v osmé minutě z mezikruží nad.

Za chvíli po dalším zaváhání kladenské obrany neprostřelil při přečíslení skvělého Godlu Suchý. Indiáni následně promarnili početní výhodu a naopak po jejím skončení se od pravého mantinelu protáhl do šance Jágr, jehož průnik zastavil gólman Frodl.

Na začátku prostřední části domácí neuspěli během přesilovky a hra se na chvíli vyrovnala. Ve 24. minutě ovšem Kehara obelstil kličkou Gulaš a po rychlé trefě mezi Godlovy betony otevřel skóre. Rytíři mohli bleskově odpovědět při vyloučení Straky, jenže Frodl vleže rychlou lapačkou zasáhl proti bekhendu Jágra a po zadovce kladenského matadora neuspěl v gólové pozici ani explzeňský Stach.

V polovině utkání sice domácí nezužitkovali přesilovku pět na tři, ale následně se dokázali prosadit ve vlastním oslabení. Kladenští dlouho svírali soupeře v obranném pásmu a nekrytý Stach prováhal na brankovišti gólovou příležitost. Naopak z rychlého brejku tři na dva ve 37. minutě po spolupráci s Kantnerem a Kodýtkem pohodlně zvýšil na 2:0 Budík.

"Sebral jsme přihrávku Davidu Stachovi. Jeli jsme nejdřív s Vojtou Budíkem dva na jednoho, ale skvěle tam vyplaval z druhé vlny Petr Kodýtek a poradil si s tím s bravurou - nádherně přihrál na gól do prázdné brány," popsal nakonec vítězný gól v podání Indiánů Kantner.

V úvodu závěrečné třetiny domácí zvolnili a hosté i díky přesilovce převzali iniciativu. Indiáni následně promarnili i svoji sedmou přesilovku zápasu a v 52. minutě je od pohromy uchránil při střele Zikmunda z bezprostřední blízkosti jen pohotový Frodlův rozklek.

Hosté dokázali přečkat i další oslabení a vyloučení Janka potrestal v 57. minutě po dobré práci Jágra kolem plzeňské branky Zikmund. "Ve třetí třetině jsme také nějaké šance měli, ale snížení přišlo pozdě a na body to nestačilo. Dnes kluci odehráli výborně oslabení, Plzeň neměla velké šance. My jsme měli zpočátku sezony oslabení špatná, teď se to zlepšilo," našel pozitivum na hře svého týmu po porážce kladenský trenér David Čermák.

Dramatický závěr pokazil Rytířům faul Nashe a domácí si pojistili výhru trefou Kantnera při kladenské power play. "Závěr kluci výborně odbránili. Nepamatuji si, že by tam měl soupeř nějakou šanci," pochválil spoluhráče za obětavou defenzivní práci brankář Dominik Frodl.

Autoři | Foto Martin Podpera

Štítky Sport, hokej, extraliga, 22. kolo, Plzeň, Kladno, Rytíři Kladno, FC Viktoria Plzeň, AC Sparta Praha, Jaromír Jágr, Milan Gulaš, Ladislav Zikmund, HC Škoda Plzeň, Vojtěch Budík, David Stach, Dominik Frodl

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Plzeň zdolala Kladno 3:1, na vedoucí Spartu ztrácí tři body  |  Hokej  |  Sport  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.