Počasí dnes20 °C, zítra24 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

Olomouc uspěla venku potřetí za sebou, vyhrála v Plzni 3:0

Hokejisté Olomouce zvítězili ve 20. extraligovém kole na ledě Plzně 3:0 a připsali si třetí venkovní výhru za sebou. Po bezbrankové první třetině hosté dvakrát udeřili během prostřední části. Vítězný gól si připsal útočník Zbyněk Irgl, jenž přidal i asistenci. Dalším hrdinou Hanáků se stal s první nulou sezony brankář Jan Lukáš, na něhož Západočeši vyslali 40 střeleckých pokusů. Plzeňští tak neprodloužili sedmizápasovou bodovou šňůru.

Domácí s uzdravenými oporami Mertlem a Gulašem začali aktivněji a právě plzeňský kapitán již ve třetí minutě osamocený před brankou ztroskotal na Lukášovi. Olomoucký gólman si za chvíli poradil i s nebezpečnou střelou Koldy. Hosté sice poté otupili nápor Indiánů, ale směrem dopředu se neprosazovali.

Naopak Lukáš jen s obtížemi vyrazil táhlý pokus Mertla z levého křídla a především ve 13. minutě se štěstím zlikvidoval Strakův samostatný únik. Kohouti se neprobudili ani během přesilové hry, naopak Kantner vracející se z trestné lavice neproměnil z bezprostřední blízkosti přečíslení dvou na jednoho. Na druhé straně se mezi kruhy objevil Nahodil, střeleckou příležitost však promarnil.

"V první třetině jsem střely ani nestačil počítat. Cítil jsem se fajn. Je lepší, když se do toho rychle dostanu. Plzeň doteď hrála dobře. Má zkušené útočníky a nám se je povedlo vynulovat. Víme, čeho je hlavně Gulaš schopen, je to střelec. Povedlo se nám ho dnes uhlídat," pochválil dobrý defenzivní výkon svého týmu Lukáš.

Po pauze už se hosté radovali, když zmatek v plzeňském obranném pásmu potrestal ve 23. minutě přesným bekhendem Irgl. Obraz hry se změnil a nervózně hrající domácí v prostřední části obtížně přecházeli přes střední pásmo a navíc chybovali v rozehrávce.

V polovině utkání ještě stačil Irglovu střelu vyrazit svým levým betonem gólman Frodl, ale ve 31. minutě další zaváhání defenzivy Indiánů potrestal nekrytý Kolouch trefou na 2:0. Domácí nedokázali odpovědět během dvou početních výhod a přes střeleckou převahu je dobře organizovaná obrana hostů nepouštěla do gólových šancí.

"Uspěli jsme dnes naší hrou. Hráli jsme to, co jsme chtěli. Podle mě máme na víc, než jsme doteď předváděli. Tohle je výkon, na který máme. Zblokovali jsme dost střel a byli jsme aktivní v obranném a středním pásmu," našel hlavní příčiny třetí venkovní výhry v řadě brankář Lukáš.

"Jsme rádi za tři body zvenku. Buďme rádi, že bodujeme aspoň venku, když nám to doma nejde. Musíme to prolomit a začít vyhrávat i doma," přál si Lukáš.

Na začátku závěrečné dvacetiminutovky Olomouc od pohromy uchránil při vyloučení Tomečka Lukáš, který stačil na brankovou konstrukci vytěsnit ránu Roba bez přípravy. Další oslabení už hosté zvládli lépe a naopak při přesilovce v 51. minutě mohl definitivně rozhodnout agilní Irgl, po ideální přihrávce Olesze ale po kličce do bekhendu nepřehodil Frodlův pravý beton. Kohouti poté ještě přežili trest svého kapitána Vyrůbalíka a v 59. minutě při plzeňské power play přidal třetí gól Nahodil.

"Rozhodla druhá třetina, kdy jsme tam udělali pár chyb a oni je potrestali. Potom se nám vytratila lehkost, měli jsme nervozitu na hokejkách a postupně to byla úplná křeč. Dělali jsme pak z přemíry snahy ve hře až něco navíc, co tam nepatřilo a pak to vypadalo, jak to vypadalo," okomentoval nepovedený výkon Indiánů útočník Petr Straka.

Autoři | Foto Milan Podpera

Štítky Sport, hokej, extraliga, 20. kolo, Plzeň, Olomouc, FC Viktoria Plzeň, SK Sigma Olomouc, Jan Lukáš, Zbyněk Irgl, Indiáni, Petr Straka

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Olomouc uspěla venku potřetí za sebou, vyhrála v Plzni 3:0  |  Hokej  |  Sport  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.