Počasí dnes19 °C, zítra23 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

Plzeň na hvězdnou Barcelonu nestačila, jedinou branku Západočechů vstřelil Sýkora

Žádné velké překvapení se nekoná. Svěřenci Michala Bílka podlehli favorizovaným Španělům vysoko 5:1. V utkání se blýskl hattrickem domácí Robert Lewandowski. Plzeňané se ovšem také dostávali do šancí, zužitkovat ale dokázali jen jednu, a to díky hlavičce Jana Sýkory.

Na Camp Nou přišlo 77 411 diváků, což je nejvyšší pohárová návštěva na utkání českého klubu v samostatné historii.

Viktorka má za sebou úvodní duel skupinové fáze Ligy mistrů. A vstup to byl velmi těžký. Viktoriáni začali skvěle a byli to oni, kteří se dostali hned do dvou brejkových situací, ale ani jednu nedokázali dotáhnout do úspěšného konce. Naopak Barcelona se radovala hned ze své první střely.

Do dvougólového vedení poslal Barcelonu kanonýr Robert Lewandowski, když z protiútoku po plzeňské ztrátě ve středu hřiště zakončil celou akci.

Ještě před odchodem do kabin viktoriáni snížili. Jemelka vyslal centr na hlavičku Jana Sýkory a Západočeši se mohli na Camp Nou radovat. Barcelona si ale téměř ihned vzala dvougólové vedení zpět, hlavou se trefil i Lewandowski, a poločas tak skončil 3:1 pro domácí.

Plzeňští počtvrté v hlavní fázi elitní soutěže inkasovali v jednom duelu pět gólů. Porážky 0:5 utrpěli v roce 2013 na stadionu Bayernu a o pět let později venku s AS Řím a doma s Realem Madrid.

Druhá pětačtyřicetiminutovka začala šancí Plzně, po centru Kalvacha přestřelil hlavou Hejda. V 65. minutě zahodili svěřenci Michala Bílka obrovskou příležitost, když přízemní centr Jhona Mosquery napálil z malého vápna Tomáš Chorý nad břevno. O minutu později dovršil Lewandowski hattrick, 4:1.

Dvacet minut před koncem Dembélé šikovným obloučkem našel střídajícího Ferrana Torrese a ten z voleje vsítil pátý gól Barcelony. Do konce utkání už se více nestalo, a tak Západočeši podlehli domácímu týmu 5:1.

Svěřenci trenéra Michala Bílka ve druhém utkání skupiny C příští úterý přivítají Inter Milán, který dnes doma podlehl Bayernu Mnichov 0:2. Úřadující čeští šampioni prohráli po 34 soutěžních zápasech a poprvé od loňské říjnové porážky 0:2 na Slavii.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto FC Victoria Plzeň | Zdroj FC Victoria Plzeň

Štítky fotbal, FC Viktoria Plzeň, Liga mistrů Barcelona, Camp Nou, Jan Sýkora, FC Barcelona, Robert Lewandowski, Michal Bílek, FC Bayern München, Liga mistrů UEFA, Real Madrid, FC Internazionale Milano, AS Roma

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Plzeň na hvězdnou Barcelonu nestačila, jedinou branku Západočechů vstřelil Sýkora  |  Fotbal  |  Sport  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.