Počasí dnes18 °C, zítra22 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Kádr plzeňských viktoriánů posílil útočník Jan Kliment, naposledy působil v polské Wisle Krakov

Čtvrtou letní posilou FC Viktoria Plzeň je útočník Jan Kliment, který naposledy působil v polské Wisle Krakov. V Doosan Areně podepsal kontrakt na dva roky a v nové sezoně oblékne dres s číslem 9.

Osmadvacetiletý útočník Jan Kliment během své kariéry oblékal dresy Jihlavy, bundesligového Stuttgartu, dánského Bröndby Kodaň, Slovácka a naposledy působil v polské nejvyšší soutěži. Nejlepší střelec Mistrovství Evropy jednadvacítek z roku 2015 a pětinásobný reprezentant se nyní stává viktoriánem!

„Přichází k nám velmi zkušený hráč, který by se měl bez problémů adaptovat na nové prostředí a být pro nás okamžitou posilou. Od útočníka se samozřejmě očekávají góly, Honzovi tedy přeji, aby jich v našem dresu nastřílel co nejvíce a přispěl k úspěchům celého týmu,“ uvedl k nové posile generální manažer klubu Adolf Šádek. 

„Jde o silného hráče s dobrým krytím míče, kvalitním pohybem po hřišti a čichem na góly. Jsme rádi, že se vše podařilo dotáhnout a můžeme Honzu přivítat v našem týmu,“ dodal hlavní kouč Viktorie Michal Bílek

„Jsem strašně rád, že můžu přijít do takhle velkého klubu. Zázemí na mě dýchá pozitivními pocity. Mám radost, že vše vyšlo, protože Plzeň pro mě byla úplně nejlepší variantou. Viktorka je velký tým, který vyhrál mistrovský titul a má velké cíle, takže rozhodně chci v jejich naplnění pomoct. Ještě než jsem věděl, že bych sem měl jít, tak jsem Viktorce držel v boji o titul palce a měl jsem radost z jejího úspěchu. Obrovsky mě také láká vidina evropských pohárů, které bych si rád znovu zahrál, protože v Bröndby mi to v nich tolik nevyšlo. Máme teď možnost se do nich dostat, takže doufám, že uspějeme a podaří se nám to. Myslím si, že alespoň pro začátek sezony je to, nejen pro mě, ten hlavní cíl,“ prozradil nový kanonýr FCVP Jan Kliment.

Jan Kliment je celkově čtvrtou letní posilou Viktorie. V předchozích dnech klub angažoval navrátilce Václava Pilaře, exkarvinského Kristiho Qose a talentovaného gólmana Martina Jedličku.

Ohodnoť článek

Tisková zpráva | Foto FC Viktoria Plzeň

Štítky FC Viktoria Plzeň, nová posila, útočník Jan Kliment, Jan Kliment, Wisła Kraków, FK Viktoria Žižkov, Stadion města Plzně, VfB Stuttgart, FC København, 1. FC Slovácko, FC Vysočina Jihlava, Evropa

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Kádr plzeňských viktoriánů posílil útočník Jan Kliment, naposledy působil v polské Wisle Krakov  |  Fotbal  |  Sport  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.