Počasí dnes25 °C, zítra24 °C
Neděle 28. dubna 2024  |  Svátek má Vlastislav
Bez reklam

Nejlepší střelec první ligy se dojemně loučil s Viktorií, nikdy nezapomenu, říká Beauguel

Francouzský útočník Jean-David Beauguel během léta opustí mistrovskou Plzeň, s níž neprodlouží končící smlouvu. Třicetiletý cizinec se stal s 19 góly nejlepším střelcem prvoligové sezony. S plzeňským klubem se rozloučil stylově, a to jediným gólem v závěrečném utkání nadstavbové skupiny o titul proti Baníku.

VIDEO: Plzeň je v extázi, fanoušci na náměstí bouřlivě oslavují s viktoriány mistrovský titul

Tisíce fanoušků FC Viktoria Plzeň slavily bouřlivě v centru Plzně společně s fotbalisty už šestý titul ligových mistrů. Hráči přijeli na zcela zaplněné náměstí Republiky v otevřeném autobusu s mistrovským pohárem, se zapálenými vítěznými doutníky...

„Bogy zůstaň, Bogy zůstaň,“ skandoval několikatisícový dav na náměstí Republiky, kde včera slavili fanoušci s hráči vysněný titul. Před nadaného Francouze položil symbolicky papír a tužku i šéf klubu Adolf Šádek a pokusil se Beauguela ještě zlomit, aby v klubu zůstal. Talentovaný fotbalista se ale přemluvit nenechal.

„Jsem v Česku už osm let a potřebuji novou výzvu. Byla to pro mě ta nejlepší léta, ale cítím, že je čas na něco čerstvého. Chci vystoupit ze své komfortní zóny a zažít nová dobrodružství. Můj manažer mě přesvědčoval, ať jdu do Francie, ale já tam nechci. Chci něco nového. Chci cestovat a zažít nová dobrodružství. To je ten hlavní důvod,“ vysvětlil Beauguela důvody svého rozhodnutí.

Beauguel přišel do západočeského klubu v roce 2019, předtím působil ve Zlíně a v pražské Dukle. Celkem odehrál 194 zápasů, nastřílel 66 gólu a na 19 přihrál. Vysoký Francouz získal také ocenění pro nejlepšího cizince v anketě Ligové fotbalové asociace.

„Na Viktorii nezapomenu. Řekl jsem svým přátelům, že když získáme titul, nechám si udělat nějaké tetování spojené s Plzní. Ještě nevím, jaké konkrétně, ale bude to něco spojené s klubem. Nikdy nezapomenu na skvělé lidi z klubu," dodal.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto FCVP/Martin Skála

Štítky fotbal, FC Viktoria Plzeň, Beauguel, Jean-David Beauguel, FK Viktoria Žižkov, FC Baník Ostrava, Česko, FK Dukla Praha, FC Fastav Zlín, Ligová fotbalová asociace, Francie, Náměstí Republiky

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Nejlepší střelec první ligy se dojemně loučil s Viktorií, nikdy nezapomenu, říká Beauguel  |  Fotbal  |  Sport  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.