Počasí dnes19 °C, zítra23 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

Stálo při mně štěstí, říká skromně viktoriánský gólman Staněk po výhře nad Slováckem

K výhře 3:1 nad Slováckem v prvním kole ligové nadstavby ve skupině o titul pomohl Plzni dvěma trefami Beauguel. Velkou měrou se ale na výsledku zápasu podepsal také gólman Jindřich Staněk. Brankář si podle kouče Michala Bílka připsal tři špičkové zákroky. Sám Staněk říká, že při něm zkrátka stálo i trochu toho štěstí.

„Zasloužili bychom si oba být vyhlášeni za hráče utkání,“ říká s úsměvem Jindřich Staněk ke svému a Bogyho výkonu. „Celkové pojetí naší hry se mi líbilo. Sice Slovácko mělo nějaké šance, ale my jsme dali tři góly a vyhráli, takže super,“ doplnil.

„Byl to těžký zápas, protože jsme věděli, že Slovácko hraje dobře. Dali jsme brzy branku a potom se soupeř dostal do několika šancí. Během utkání nás několikrát podržel Jindřich Staněk, který podal výborný výkon,“ chválí svého svěřence Michal Bílek„V takových momentech se ukazuje velikost gólmana, protože do minulého zápasu jsme velmi dobře bránili, ale včera měl soupeř určitě tři tutové šance. Jindra podal skvělý výkon. Podržel nás v momentech, kdy Slovácko hrálo dobře,“ uvědomuje si trenér FCVP.

Jaký zákrok byl pro Jindřicha Staňka nejtěžší? „Asi ten poslední za stavu 2:1 pro nás. Rozplácl jsem se, zpevnil ruku a naštěstí mi to vyšlo,“ přiznává hvězda zápasu. Vyznamenal se ale například také v šanci jedna na jednoho proti Václavu Jurečkovi. „Chtěl jsem pokrýt co nejvíc prostoru. Možná to šlo ještě trochu lépe vyřešit pozičně, ale měl jsem i trochu štěstí, že mi trefil nohu. Snažil jsem se co nejvíc roztáhnout a vyšlo to,“ vysvětluje brankář chytající s číslem 36.

Na to, že jde ve Skupině o titul o hodně, se hrál velmi ofenzivní fotbal, a ne žádná taktická bitva. „Hrajeme o tu nejvyšší příčku. Slovácko je extrémně kvalitní mužstvo, to jsme poznali. Všechny zápasy v nadstavbě budou velmi těžké a vrcholem sezony. Každý víkend musíme hrát tak, jako kdyby to byl sedmý duel v play off v hokeji,“ uzavírá Staněk.

Ohodnoť článek

Autoři | Tisková zpráva | Foto FCVP/Jan Kubíček

Štítky fotbal, FC Viktoria Plzeň, Slovácko, FORTUNA:LIGA, nadstavba, ohlasy, Jindřich Staněk, 1. FC Slovácko, Michal Bílek, HC Škoda Plzeň, Václav Jurečka

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Stálo při mně štěstí, říká skromně viktoriánský gólman Staněk po výhře nad Slováckem  |  Fotbal  |  Sport  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.