Počasí dnes19 °C, zítra23 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

Viktoriáni ruší kvůli koronaviru soustředění ve Španělsku, trénovat budou doma

Fotbalová Plzeň neodletí na soustředění do španělské Estepony, kam měla začátkem příštího týdne odcestovat. Důvodem je obava z rizika nákazy koronavirem. Na ligové jaro se druhý tým tabulky připraví v tréninkovém areálu v Luční ulici, kde sehrají také sobotní přípravné utkání proti Ústí nad Labem.

„V posledních dnech jsme pečlivě sledovali koronavirovou situaci a dospěli k závěru, že soustředění a s tím spojené cestování leteckou dopravou představuje pro náš tým příliš velké riziko, které nehodláme vzhledem k blížícímu se ligovému startu podstupovat,“ vysvětlil mluvčí klubu Václav Hanzlík.

Fotbalisté měli odletět do Španělska v pondělí a vše už měli zařízené. Sehrát tam měli tři přípravná utkání. „Případná nákaza a s tím spojená karanténa v zahraničí u jakéhokoli člena týmu by byla zásadní komplikací. Zároveň si nemůžete být jisti, že nedojde na poslední chvíli k odřeknutí některého z domluvených soupeřů,“ dodal Hanzlík.

Počet přípravných zápasů nicméně v programu zůstává. O jménech soupeřů zatím klub jedná. „Doba je bohužel taková, nedá se nic dělat. Herní kemp ve Španělsku by byl za standardních podmínek ideální, nicméně aktuálně je pro nás lepší zůstat v domácích podmínkách. Máme zde špičkové zázemí a ochrana týmu je pro nás prioritou. Chceme minimalizovat jakékoli riziko a být na startu jara kompletní a dobře nachystaní,“ okomentoval zrušené soustředění trenér Viktorie Michal Bílek.

Nejbližší přípravné utkání sehraje Viktorie už zítra od 10:30 v areálu v Luční ulici. Držitelé permanentek mají vstup zdarma, ostatní zaplatí 50 korun. Pro vstup platí nadále stejná opatření, kterými jsou maximální kapacita 1000 osob a prokázání bezinfekčnosti. V mobilním telefonu je možné se prokázat pouze skrze aplikaci Tečka. V ostatních případech je potřeba mít potvrzení v papírové podobě. Více informací najdete na webových stránkách klubu. Záznam ze zápasu najdou fanoušci také na YouTube.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto FC Viktoria Plzeň

Štítky fotbal, FC Viktoria Plzeň, příprava, zima, soustředění, Španělsko, Ústí nad Labem, FK Ústí nad Labem, COVID-19, Estepona, Michal Bílek, YouTube

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Viktoriáni ruší kvůli koronaviru soustředění ve Španělsku, trénovat budou doma  |  Fotbal  |  Sport  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.