Počasí dnes20 °C, zítra24 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

Viktoriáni představili novou zimní posilu svého kádru. Z Baníku přišel krajní záložník Roman Potočný

Do kádru plzeňské Viktorie přichází první posila. Novým hráčem červenomodrých barev se stává krajní záložník s více než 200 ligovými starty Roman Potočný. Rodák z Roudnice nad Labem se k týmu trenéra Michala Bílka již připojil a má za sebou i první tréninky s novými spoluhráči. 

Z Baníku Ostrava přišel Roman Potočný na půlroční hostování s možností následné opce na přestup. „Roman je velmi zkušený hráč, který podle mě nebude potřebovat tolik času na rozkoukávání a ihned zapadne do týmu. Slibujeme si od něj zvýšení konkurence v našem kádru,“ komentoval příchod nové posily generální ředitel klubu Adolf Šádek.

„Angažmá ve Viktorce je pro mě obrovskou výzvou. Chci makat a ukázat, že si mě klub vybral správně. Mám půl roku na to, abych přesvědčil a zůstal tady i na další období,“ uvedl Roman Potočný, jenž bude na viktoriánském dresu nosit číslo 12.

Roman Potočný se narodil 25. dubna 1991 a svůj debut v nejvyšší soutěži si odbyl ve 20 letech v dresu Bohemians 1905. Poté působil několik sezon v nižších soutěžích, konkrétně v dresech Roudnice nad Labem, Opavy, Táborska a Brozan. V zimě 2015 přestoupil do ligových Teplic, kde se hned při svém druhém startu blýsknul dvěma góly proti Slavii.

V týmu Severočechů působil až do poloviny sezony 2016/2017, kdy se přesunul do Liberce. V zimě 2020 následoval přestup do Ostravy, na jaře minulé sezony hostoval ve Zlíně a podzimní část aktuálního ročníku opět odehrál za Baník.

Celkem si v nejvyšší soutěži připsal 201 startů s 37 vstřelenými góly. Jeho střelecky nejúspěšnější ročník byl 2019/2020, kdy vstřelil dohromady 10 gólů.

Ohodnoť článek

Tisková zpráva | Foto FC Viktoria Plzeň

Štítky FC Viktoria Plzeň, fotbal, fotbalisté, nová posila, Roman Potočný, FC Baník Ostrava, Roudnice nad Labem, Michal Bílek, soutěž, SK Slavia Praha, Bohemians 1905, FC Slovan Liberec, FK Teplice

Viktoriáni představili novou zimní posilu svého kádru. Z Baníku přišel krajní záložník Roman Potočný  |  Fotbal  |  Sport  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.