Počasí dnes18 °C, zítra22 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Plzeň nezvládla zápas se Slavií a prohrála 2:0, ostudou jsou tři červené karty pro viktoriány

Tak tohle se opravdu nepovedlo, viktoriáni jako vedoucí tým FORTUNA:LIGY proti úřadujícímu mistrovi ze Slavie zažili ostudný debakl. Fotbalisté Plzně zápas nezvládli a prohráli 2:0. Tři hráči navíc dostali červenou kartu a Viktoria dohrávala utkání jen v osmi! 

Téměř hned na začátku zápasu hodně ztížil viktoriánům šanci na bodový zisk Radim Řezník, který ve svém jubilejním 200. ligovém duelu v plzeňském dresu viděl už v 11. minutě červenou kartu po ostrém skluzu na Petra Ševčíka.

Velmi dlouhou přesilovku však Plzeňané ve zbytku prvního poločasu výborně přestáli. Ondřej Lingr sice protáhl Jindřicha Staňka střelou z úhlu, Taras Kačaraba pak na gólmana Viktorky poslal pozdrav z dálky, ale do velkých šancí se domácí nedostávali. Jediný pokus FCVP v podání Lukáše Kalvacha skončil z volného přímého kopu ve zdi.

Zkraje druhé půle si Západočeši vybojovali zajímavou standardku, balon Pavla Buchy ale před hrozícím nebezpečím vyboxoval Aleš Mandous. V 65. minutě už sešívaní využili převahu jednoho hráče v poli. Nicolae Stanciu vypálil z dálky, Staněk míč vyrazil jen před sebe a Lingr doklepnutím do prázdné brány otevřel skóre.

Čtvrt hodiny před koncem měl vyrovnání na kopačce JDB, jenže na malém vápně zakončil pouze do rukavic Mandouse. To byla obrovská příležitost! V 81. minutě se navíc nechal vyloučit také Luděk Pernica, v nastavení dokonce i Jhon Mosquera a viktoriáni šli do osmi. V poslední minutě nastavení se za domácí trefil ještě Michael Krmenčík, svěřenci trenéra Michala Bílka i proto nezvládli velmi očekávaný souboj se Slavií a v Edenu prohráli 0:2.

Trenéra Bílka čekají problémy se sestavou

„Dostali jsme zbytečnou první červenou kartu. Pak jsme ale do defenzivy hráli výborně, za to musím kluky pochválit. Slavia do gólu neměla žádnou brankovou příležitost,“ hledal alespoň malá pozitiva trenér Plzně Michal Bílek.

„Po vyloučení jsme se snažili o to víc stmelit a hrát jako tým, což se povedlo. Věděli jsme, že je před námi ještě 80 minut a že ten zápas chceme zvládnout,“ souhlasil s trenérem Jan Sýkora.Bohužel to dopadlo tak, jak to dopadlo,“ mrzelo plzeňského univerzála.

Ten se po Řezníkovo vyloučení přesunul na levý kraj obrany. „Kdysi jsem to hrál, takže nějak vím, jak se v tom prostoru pohybovat. S tím problém nebyl. Jsem na hřišti zvyklý střídat všechny pozice,“ prozradil hráč nosící číslo 7. „Kdybychom to po inkasovaném gólu vzdali, co bychom to byli za tým?!“ ptá se Sýkora. „Bohužel se nám zápas nepodařilo zvládnout,“ lituje 27letý převážně záložník.

Další komplikace spočívá v tom, že společně s Řezníkem přijdou o nadcházející ligový duel i Luděk Pernica a Jhon Mosquera, kteří také viděli červené karty. „Je to pro nás samozřejmě nepříjemnost, ale teď je ještě brzy myslet na to, jak to bude vypadat v dalším zápase,“ myslí si Michal Bílek.

Na prohru se Slavií budou chtít viktoriáni rychle zapomenout, v sobotu je čeká Olomouc a bude se hrát o další tři body do tabulky! „Nemůžeme se v tom pitvat dlouho. Bude to bolet dnes, bude to bolet zítra, ale pak už se musíme soustředit na další zápas, abychom ho zvládli. Pořád vedeme ligu a musíme se zpátky přepnout!“ hecuje Sýkora sebe i své spoluhráče.

Hodnocení článku je 60 %. Ohodnoť článek i Ty!

Tisková zpráva | Foto FC Viktoria Plzeň

Štítky FC Viktoria Plzeň, fotbal, fortuna:liga, zápas se Slavií, Slavia Praha, červená karta, vyloučení, SK Slavia Praha, 1. česká fotbalová liga, Michal Bílek, Radim Řezník, Jan Sýkora, Ondřej Lingr, Jindřich Staněk, trenér

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Plzeň nezvládla zápas se Slavií a prohrála 2:0, ostudou jsou tři červené karty pro viktoriány  |  Fotbal  |  Sport  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.