Počasí dnes18 °C, zítra22 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Výroční utkání FC Viktoria Plzeň uvede státní hymnou světoznámá operní pěvkyně Eva Urbanová

Světoznámá operní pěvkyně a sopranistka Eva Urbanová zazpívá v sobotu státní hymnu před začátkem výročního fotbalového utkání FC Viktoria Plzeň u příležitosti 110. klubového jubilea. Operní hvězda se tak postará o slavnostní zahájení zápasu a ve své životní premiéře vystoupí na fotbalovém trávníku. Proti Českým Budějovicích budou hrát viktoriáni ve speciálních retro dresech. Utkání začíná v 19.00 hodin.

Evu Urbanovou pojí s Plzeňským krajem velmi silné pouto. I proto přijala pozvání plzeňské Viktorie, aby slavnostně zahájila sobotní výroční fotbalové utkání českou státní hymnou. „Je to pro nás velká čest a jsme rádi, že paní Urbanová svým vystoupením dá slavnostní ráz celému výročnímu zápasu,“ říká mluvčí klubu Václav Hanzlík.

Eva Urbanová patří k hvězdám Národního divadla v Praze. Vystupovala na světových scénách včetně Metropolitní opery v New Yorku, milánské La Scale či londýnské Covent Garden. V sobotu ji budou moci viktoriánští příznivci poprvé slyšet přímo v Doosan Areně.

„Přímo na fotbalovém trávníku jsem ještě nezpívala, těším se tedy hodně na tuto zkušenost. Viktorii bych zároveň k významnému jubileu popřála mnoho úspěchů a spokojených fanoušků,“ vzkazuje Eva Urbanová.

Hráči obléknou retro dresy

Viktoriáni do utkání nastoupí ve speciálních retro dresech, které jsou inspirovány klubovou historií. „Červená trika, světle modré trenky a černé stulpny. V takových barvách nastoupili naši předchůdci v roce 1911 ke svému vůbec prvnímu utkání. Je pro nás ctí, že v těchto barvách odehrajeme i výročí zápas,“ představuje výroční dres Jaromír Hamouz, obchodně-marketingový ředitel klubu.

Pro představení dresů vznikla i speciální fotografie, která zobrazuje hráče a trenéry současného kádru ve stejné kompozice jako byla původní týmová fotografie právě z roku 1911.

„Dresy jsou opravdu povedené, jsou decentní a je pro mě ctí, že ho budu moci obléknout v tomto slavnostním zápase a přivést tým jako kapitán na hřiště,“ říká obránce Lukáš Hejda, jenž je samozřejmě i součástí fotografie. „Musím říct, že tato fotka je povedená. Snažili jsme se přesně vystihnout pózy i mimiku našich předchůdců a celkem se to povedlo,“ dodává s úsměvem.

„110 let je významné klubové jubileum, proto jsme se rozhodli pojmout i výroční zápas ve velmi slavnostním duchu. Chtěl bych tímto pozvat všechny naše fanoušky a věřím, že si tento den užijí a na závěr uvidí vítězství Viktorie,“ zve na výroční zápas generální ředitel klubu Adolf Šádek.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto FC Viktoria Plzeň

Štítky fotbal, výroční utkání, FC Viktoria Plzeň, Eva Urbanová, výroční dresy, národní hymna, SK Dynamo České Budějovice, FK Viktoria Žižkov, retro, Národní divadlo v Praze, Metropolitní opera, New York, Plzeňský kraj

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Výroční utkání FC Viktoria Plzeň uvede státní hymnou světoznámá operní pěvkyně Eva Urbanová  |  Fotbal  |  Sport  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.