Počasí dnes9 °C, zítra13 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Čekal jsem větší šťávu, musíme se zlepšit, uvedl trenér Bílek po těsné výhře nad běloruským outsiderem

První ostrý zápas sezony mají viktoriáni úspěšně za sebou. Běloruské Dynamo Brest porazili v úvodním duelu druhého předkola Evropské konferenční ligy 2:1. Premiéru za A tým si odbyl Michal Hlavatý, poprvé v pohárech skóroval Pavel Šulc. Trenér Michal Bílek však nadšením příliš nehýřil, hlavně ho trápil slabší výkon jeho svěřenců ve druhé půli hry.

„Očekával jsem od zápasu takovou větší šťávu. Po první půli to bylo velmi dobře rozehrané. Ve druhé půli jsme nedrželi míč, byl tam špatný pohyb a hodně nevynucených ztrát. Pak samozřejmě soupeř, když to vidí, tak toho využil. Začal si víc věřit a byl nebezpečnější pro naší bránu," těmito slovy hodnotil zápas trenér Plzně Michal Bílek na on-line tiskové konferenci.

V odvetném utkání čeká na Viktorii ještě těžká práce, na neutrální půdě v arménském Jerevanu je má přivítat pekelné vedro „Nějakou velkou radost, že jedeme do Jerevanu, nemáme. Těžko říct, jestli to bude, nebo nebude výhoda. Bude nás tam asi čekat velké teplo, ale bude to pro oba stejné. My se musíme připravit na tento zápas zodpovědně, protože není vůbec nic hotového. Vyhráli jsme 2:1, ale chceme postoupit do dalších kol, a proto musíme být lepší," doplnil šestapadesátiletý kouč.

Při svém debutu v evropských pohárech naopak zazářil plzeňský záložník Pavel Šulc, který ve 22. minutě otevřel skóre a poslal domácí tým do vedení. „Přítelkyně má dnes narozeniny, takže jsem rád, že se mi podařilo dát gól,“ věnoval trefu své drahé polovičce. „Co se týče zápasu, tak jsem rád, že jsme ho zvládli do vítězného konce,“ doplnil.

Klubový odchovanec byl od začátku velice aktivním hráčem. „Hned v úvodu se mi povedly první doteky s míčem, což je nejdůležitější, protože pak si hned člověk začne věřit. Souboje byly náročné, soupeři byli o hlavu větší než já a šlo vidět, že na tom jsou dobře silově. Cítil jsem se výborně až na nějakou část ve druhé půli, kdy jsem z toho trochu vypadl,“ zhodnotil Šulc.

Premiéru za A tým si odbyl také záložník Michal Hlavatý. „Soutěžní premiéru za áčko Viktorky jsem si hrozně moc užil. Po dlouhé době mohlo být na stadionu více fanoušků, zároveň jsme vyhráli, takže premiéra byla skvělá,“ uvedl po utkání Hlavatý. Na nervozitu před zápasem dle svých slov ani nemyslel, snažil se koncentrovat hlavně na to, aby pomohl týmu.

A jak vůbec mladý záložník, jenž dvě sezony hostoval v Pardubicích, zhodnotil duel? „V prvním poločase jsme lépe drželi balon. Kombinačně to bylo lepší, v tom druhém už pak soupeř ukázal svou kvalitu. Párkrát nás Brest zmáčknul ve vápně, měl náznaky situací. Musíme zápasy dohrávat bezpečněji a hlavně neinkasovat,“ varuje například před odvetou, která je na programu za týden v arménském Jerevanu.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto FCVP/Martin Skála

Štítky fotbal, FC Viktoria Plzeň, Dynamo Brest, Evropská konferenční liga, ohlasy, Michal Bílek, Pavel Šulc, Michal Hlavatý, Evropská konferenční liga UEFA, SK Dynamo České Budějovice, Jerevan, FK Viktoria Žižkov, trenér, FC Brest

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Čekal jsem větší šťávu, musíme se zlepšit, uvedl trenér Bílek po těsné výhře nad běloruským outsiderem  |  Fotbal  |  Sport  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.