Počasí dnes6 °C, zítra7 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Viktoria Plzeň nabírá další posilu, Limberský oblékne dres třetiligové Jiskry Domažlice

Před startem letní přípravy nabírají viktoriáni další posilu. Červenomodré barvy oblékne jednadvacetiletý mládežnický reprezentant Ondřej Pachlopník, který přichází na roční hostování s opcí ze Zbrojovky Brno. Na začátku června oznámil legendární obránce David Limberský konec své profesionální kariéry, fotbal ale rozhodně neopouští. Nově nastoupí za Jiskru Domažlice.

Ondřej Pachlopník je odchovancem brněnské Zbrojovky, jejíž dres oblékal od svých deseti let. Do Viktorie přichází na roční hostování s opcí. „Tento krok je pro mě obrovskou výzvou. Viktorka je špičkový tým a čekají ji i zápasy v evropských pohárech, které jsem ještě nikdy nehrál. Je nyní na mně, abych makal naplno a porval se o místo,“ říká Pachlopník.

„Součástí transferu je i dohoda, že bude Brno moci využít přednostně možnosti získat některé naše hráče na hostování pro nadcházející sezonu,“ uvedl generální manažer Viktorie Adolf Šádek.

Již zítra čekají na Ondřeje Pachlopníka a jeho nové spoluhráče funkční testy, v pondělí se pak bude poprvé hlásit trenéru Michalu Bílkovi na startu letní přípravy.

Limberský míří do Domažlic

Bez fotbalu plzeňský bouřlivák David Limberský dlouho nevydržel a podle očekávání zamířil do třetiligových Domažlic. „Je čtyři nebo pět let starý slib, který jsem dal majiteli. Zněl, že až jednou skončím na té profesionální úrovni, tak budu pokračovat tady v Domažlicích. Určitě sem nejdu pro srandu, chci hrát jak nejlíp umím a doufám, že to klukům nebudu kazit,“ řekl Limberský na tiskové konferenci.

„Jeho fotbalové zkušenosti i kamarádská povaha ho předurčují k tomu, aby našim hráčům předával své poznatky. Naše cíle jsou jasné, hrát hezký fotbal a bavit diváky. Chceme postoupit do druhé ligy a netajíme se tím. Upletli jsme si na sebe trochu bič, ale naši hráči mají dostatek motivace a chtějí zkusit fotbal i o patro výš,“ dodal prezident domažlického klubu Jaroslav Ticháček.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto FC Zbrojovka Brno

Štítky fotbal, FC Viktoria Plzeň, FC Zbrojovka Brno, přestup, David Limberský, Jiskra Domažlice, Domažlice, Ondřej Pachlopník, FK Viktoria Žižkov, Michal Bílek

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Viktoria Plzeň nabírá další posilu, Limberský oblékne dres třetiligové Jiskry Domažlice  |  Fotbal  |  Sport  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.