Počasí dnes7 °C, zítra8 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Nečekaný debakl. Plzeň prohrála na hřišti Olympiakosu 0:4 a v kvalifikaci končí

Fotbalisté Plzně v bojích o Ligu mistrů vypadli už ve druhém předkole. Svěřenci Pavla Vrby v odvetě na stadionu Olympiakosu Pireus utrpěli debakl 0:4 a po úvodní remíze 0:0 postoupil řecký favorit. Viktorii nyní čeká třetí předkolo Evropské ligy s Antverpami, už příští čtvrtek se bude hrát v Belgii.

Západočeši nenavážou na minulý rok, kdy si potřetí v historii zahráli skupinu elitní soutěže, a v kvalifikaci LM ztroskotali počtvrté za sebou. Všechna předkola Champions League dokázala Plzeň přejít pouze v letech 2011 a 2013.

Domácí rozhodli zápas na stadionu Karaiskakis až ve druhém poločase, kdy se trefili Guilherme, Miguel Ángel Guerrero, vlastním gólem Jakub Brabec a Rubén Semedo. Plzeňští inkasovali tři branky z rohových kopů a v kvalifikaci Champions League nevyhráli podeváté za sebou.

Vrba do základní sestavy vybral na levý kraj obrany opět Hlouška místo Limberského. Ten první zápas nemohl hrát kvůli disciplinárnímu trestu a dnes začal na lavičce. Pozici ofenzivního záložníka zaujala další letní posila Mihálik, který zastoupil zraněného Čermáka.

Olympiakos v bouřlivé atmosféře začal očekávaným náporem a už ve druhé minutě málem otevřel skóre, ale míč se z rohu odrazil od Guilhermeho do tyče. Domácí sevřeli Plzeň v pokutovém území a Hruška vyrazil Guerrerovu hlavičku i Podenceovu ránu z úhlu.

Hosté přežili úvodní tlak a začali se víc dostávat do hry. Ve 24. minutě se v první větší šanci ocitl Hrošovský, ale jeho tečovaná střela skončila vedle. Krátce před pauzou aktivní Podence zamířil do boční sítě a Masurasův pokus zlikvidoval Hruška.

Řecký tým začal lépe i druhý poločas. Masurasovu střelu Hruška ještě vyrazil na roh, ale z něho Valbuena v 51. minutě našel nepokrytého Guilhermeho, který otevřel skóre umístěnou hlavičkou.

O chvíli později po Guerrerově přihrávce vypálil těsně vedle Masuras. V 69. minutě už Olympiakos přidal pojistku. Guerrero si pohrál s Pernicou a přízemní ranou překonal nejistého Hrušku. Už za čtyři minuty zvýšil vlastním gólem stoper Brabec, od něhož se míč po rohu nešťastně odrazil do branky.

Viktoria v 82. minutě opět inkasovala z rohového kopu. Masurasovu pohotovou střelu vyrazil Hruška jen před sebe a volný Semedo měl dost času i prostoru na snadnou dorážku.

Autoři | Foto FC Viktoria Plzeň/Martin Skála

Štítky Plzeň, fotbal, Liga mistrů, Olympiakos, FC Viktoria Plzeň, sportovní kvalifikace, Liga mistrů UEFA, Evropská liga UEFA, Olympiakos Pireus FC, Royal Antwerp FC, Pavel Vrba, Belgie, Miguel Ángel Guerrero, Jakub Brabec

Nečekaný debakl. Plzeň prohrála na hřišti Olympiakosu 0:4 a v kvalifikaci končí  |  Fotbal  |  Sport  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.