Počasí dnes14 °C, zítra19 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Novým trenérem FC Viktoria Plzeň se stal Michal Bílek, jeho asistentem Pavel Horváth

Podle očekávání se novým trenérem FC Viktoria Plzeň stává Michal Bílek. Šestapadesátiletý kouč podepsal s Viktorií smlouvu do roku 2023 a povede již dnešní trénink. Oznámil to mluvčí klubu Václav Hanzlík. A velký návrat do Viktorie bude slavit Pavel Horváth, tentokrát na pozici asistenta nového trenéra.

„Jsem rád, že jsme se s Michalem Bílkem velmi rychle domluvili na všech podmínkách a v pondělí ráno došlo k podpisu smlouvy do roku 2023,“ uvedl generální manažer klubu Adolf Šádek. „Našim cílem je nyní dodat týmu nový impuls, dobře se nachystat na závěr sezony, a samozřejmě zlepšit herní projev,“ dodal Adolf Šádek.

Nový trenér Michal Bílek se v pondělí ráno poprvé seznámil s týmem a následně povede první trénink na hřišti v Luční ulici. „Domluvili jsme se rychle, vést Viktorii je pro mě velká výzva. Chceme zvládnout závěr sezony tak, abychom si zajistili účast v pohárech pro příští sezonu,“ pravil před prvním tréninkem Michal Bílek.

Společně s Michalem Bílkem přichází na pozici asistenta Pavel Horváth, dalšími členy realizačního týmu zůstávají Marek Bakoš s Matúšem Kozáčikem.

Zkušený trenér, jenž naposledy vedl reprezentaci Kazachstánu a tým FC Astana, již ve Viktorii v roli kouče působil, vedl ji na začátku sezony 2006/2007. Působil rovněž v Jihlavě, Zlíně, pražské Spartě či Dinamu Tbilisi. V letech 2009 – 2013 byl hlavním trenérem české fotbalové reprezentace, kterou dovedl do čtvrtfinále mistrovství Evropy v roce 2012.

Ohodnoť článek

Foto FC Viktoria Plzeň

Štítky FC Viktoria Plzeň, fotbal, změna trenéra, nový trenér, Michal Bílek, Pavel Horváth, trenér, FK Viktoria Žižkov, trénink, FC Dinamo Tbilisi, AC Sparta Praha, FC Astana, FC Fastav Zlín

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Novým trenérem FC Viktoria Plzeň se stal Michal Bílek, jeho asistentem Pavel Horváth  |  Fotbal  |  Sport  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.