Počasí dnes7 °C, zítra8 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Viktoriáni naskočí po karanténě zpět do ligových zápasů, doma přivítají v neděli Budějovice

Po pauze vynucené karanténou se konečně vrací akce hráči FC Viktoria Plzeň. V neděli 4. dubna se utkají s českobudějovickým Dynamem. Jak se na zápas těší kabina, to nám prozradil krajní univerzál vracející se po zranění Jan Kovařík a také trenér Adrian Guľa.

Poslední soutěžní zápas odehráli viktoriáni téměř před měsícem proti Olomouci. Nyní se vrací do akce! „Karanténa byla hrozně dlouhá. Aspoň jsme strávili více času s rodinami, ale teď už jsme rádi, že můžeme naplno trénovat a brzy i hrát zápasy,“ těší Kovaříka, který měl navíc pauzu od zápasu za A tým od konce ledna, kdy prodělal zranění hlavy v Ostravě. „Už se ale cítím výborně. Trénuji delší dobu a doufám, že se dostanu už i na hřiště,“ přeje si.

Po zranění měl možnost si alespoň zahrát v přátelském utkání za kombinovaný A+B tým proti Karlovým Varům 27. února, navíc se na výhře 2:1 podílel gólem. „Po tom úrazu hlavy jsem byl rád i za každý trénink. Těším se strašně z toho, že můžu zase dělat fotbal,“ netají své nadšení. „Hlavně věřím, že navážeme na formu, kterou jsme měli před karanténou. Z týmu cítím odhodlanost a touhu po úspěchu. Když budeme podávat stoprocentní výkony, tak budeme vítězit i nadále,“ uvědomuje si Jan Kovařík.

Viktorii nyní čekají dva zápasy týdně. „Na to se ale těším. Každý fotbalista radši hraje, než trénuje, o to je to lepší. Doufám, že najedeme na vítěznou vlnu a pojedeme na ní,“ říká univerzál hrající s číslem 19. „S Budějovicemi to ale samozřejmě nebude nic jednoduchého. My každopádně chceme dominovat a střílet góly,“ prozradil.

Radost má i ze zlepšujícího se počasí. „Rozhodně se lépe trénuje, když můžeme odhodit rukavice a šusťákovky. Navíc bude i lepší terén, takže balon nebude tolik skákat. Myslím si, že nám to bude vyhovovat,“ uzavřel předzápasový rozhovor.

A jak to vidí před nedělním utkáním trenér? 

Ukončení karantény a návrat do hry vítá samozřejmě i trenér Adrian Guľa „Každý, kdo to zažil, ví, že existují příjemnější a hezčí věci než toto období. Věřím, že je úspěšně za námi a my už můžeme dělat to, co máme nejradši. Jsme zpět v práci, zpět na hřišti a o to lepší je porovnávat emoce. Nepříjemná se zvládla, je za námi, a můžeme to porovnávat s tou, kterou máme nejradši – hrát fotbal.“

I v době karantény byli hráči v rámci možostí v kontaktu s týmem. „V tu dobu neuděláte pořádně nic, protože je klíčové, aby byli kluci zdraví. Každý, kdo to z nás zažil, ví, že to má různý průběh. V rámci možností jsme byli v kontaktu online přes Zoom. Probírali jsme nejen procesové věci, ale i video-rozbory a hlavně bylo klíčové udržet týmové spojení, kontakt. Že všichni hráči i celý realizační tým patříme do jednoho týmu. Snažili jsme se být v kontaktu na takové úrovni, abychom se těšili na společné setkání.“

Po vynucené přestávce trenér věří, že viktoriáni navážou na formu, kterou měli před karanténou. „Samozřejmě v to důvěřujeme. Věříme, že budeme nejen zlepšovat výkonnost, ale dostaví se také výsledkový efekt. Je to cítit už na tréninkovém procesu po návratu, mužstvo má kvalitu a hlad po zápasech. Budou nás čekat utkání v užším sledu, ale to je pro hráče vždy lepší. Tím pádem je důležité, aby byl připraven celý široký kádr. Musíme mít špičkovou formu, čekají nás velké výzvy, nejen v ligových zápasech, ale i v poháru,“ dodal trenér. 

Hodnocení článku je 80 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto FC Viktoria Plzeň

Štítky FC Viktoria Plzeň, fotbal, fotbalisté, karanténa, utkání, zápas, České Budějovice, SK Dynamo České Budějovice, trenér, Jan Kovařík, úraz, Adrián Guľa, SK Sigma Olomouc, FK Viktoria Žižkov, Ostrava

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Viktoriáni naskočí po karanténě zpět do ligových zápasů, doma přivítají v neděli Budějovice  |  Fotbal  |  Sport  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.