Počasí dnes6 °C, zítra7 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Viktoriáni dnes doma přehráli pražskou Bohemians 3:1

Dnes se viktoriánům utkání vydařilo, na domácí půdě přivítali Bohemians 1905. Svého pražského soupeře přehráli po gólech Joela Kayamby, Pavla Buchy a Jeana-Davida Beauguela a vyhráli 3:1. Škoda jen zbytečného gólu inkasovaného až v samotném závěru zápasu.

V první příležitosti se ocitli viktoriáni, po centru Pavla Buchy ale Pavel Šulc hlavičkoval mimo tři tyče. Dvacetiletý záložník se objevil i v další obrovské šanci, to když Jean-David Beauguel skvělým napadáním vybojoval míč a ten skončil až před osamoceným Šulcem, jenže jeho přízemní střelu vyrazil gólman Le Giang.

Bohemka si vypracovala nadějnou možnost po více než půl hodině hry, ze skrumáže v pokutovém území vyústila střela Jana Vondry těsně vedle. Poté se opět připomnělo duo Beauguel – Šulc. Vytáhlý Francouz patičkou našel odchovance Viktorky, jenže ten nemířil přesně. Před poločasem se však Západočeši dočkali gólu do šatny, po téměř roce se v soutěžním zápase trefil Joel Kayamba.

Fotbalisté z Vršovic měli milionovou šanci na srovnání skóre začátkem druhé půle, ale Jindřich Staněk vystihl směr střely Josefa Jindřiška z penalty a výborným zákrokem ji zneškodnil. Nedáš, dostaneš, to platilo i v tomto případě – na druhé straně hřiště balon propadl až k Pavlu Buchovi a ten zvýšil vedení Plzně.

Stejnou šanci v podobě pokutového kopu dostala v dalším průběhu hry i Viktorka, oproti hostům ji ale využila. K míči se postavil JDB a suverénně proměnil. Čtvrt hodiny před koncem se do hry po zranění vrátil Aleš Čermák, jenž tak nastoupil ke svému stému soutěžnímu utkání v dresu Viktorky. Pražané v závěru duelu snížili, to ale nic nezměnilo na výhře červenomodrých 3:1.

Ohlasy po utkání 

Střeleckou smůlu dnes končně protrhl Joel Kaymba který se naposledy trefil 13. července 2019. „Čekal jsem na něj dlouho, takže musím říci, že jsem rád, že to tam konečně padlo,“ netajil svou radost. „Věřil jsem si, že dneska dám gól, nebo na něj nahraju. Měl jsem dobrý pocit už na tréninku. Sice byl do prázdné brány, ale gól je gól,“ dodává konžský křídelník.

Další velký moment přišel ve 49. minutě utkání. Jindřich Staněk chytil hostujícímu Jindřiškovi penaltu! „Byl jsem rozhodnutý už před zápasem, kdy jsem to studoval, kam skočím. Navíc mi to poradil Milan Havel, takže to byla týmová práce,“ říká skromně brankář Viktorie. „Věřím, že i kdyby soupeř tu penaltu proměnil, tak bychom i přesto zvítězili. Dali jsme tři góly, měli jsme dobré situace v ofenzivě i v defenzivě. Teď to ale musíme přenést do dalšího zápasu, jedeme dál,“ doplňuje Staněk.

„Chycená penalta byl klíčový moment,“ myslí si Joel Kayamba. „Gratulace Jindrovi, říkal jsem mu, že nás zachránil. Pak jsme měli ještě větší motivaci, přidali plyn a nakonec jsme ten zápas zvládli v pohodě. Bohemka se na nás sice dobře připravila a byla nachystaná, ale i tak jsme vyhráli, což je super,“ těšilo hráče s číslem 5.

S výběrem jednoho z nejdůležitějším momentů utkání souhlasil i trenér Adrian Guľa„Chycená penalta Jindrou Staňkem! Mužstvo na to pak dokázalo reagovat správně dvěma góly. Vyhráli jsme zápas s velmi sympatickým soupeřem,“ těšilo slovenského kouče Viktorie Plzeň.

K výkonu čtyřiadvacetiletého gólmana přidal i další slova chvály. „Samozřejmě je to nadstandardní, když chytí pokutový kop, pomohlo to mužstvu. Jeho forma je solidní, což je podstatné pro tým i jeho samotného. Máme dva velice kvalitní gólmany a jsem rád, že se to ukazuje,“ řekl Adrian Guľa.

V utkání s Bohemians ale trenérovi chyběla o něco větší nadvláda na hřišti. „Vždycky chceme vyhrát absolutně dominantním způsobem. Je to naše touha a cíl být dominantní, na druhou stranu musíme respektovat sílu Bohemians. Cením si vítězství, ale ano, chceme a musíme být dominantnější,“ doplňuje svá slova Guľa.

Ohodnoť článek

Foto FC Viktoria Plzeň

Štítky FC Viktoria Plzeň, fotbal, zápas s Bohemians Praha, Fortuna:liga, Bohemians 1905, Jean-David Beauguel, Pavel Bucha, HC Škoda Plzeň, FK Viktoria Žižkov, Pavel Šulc, Jindřich Staněk, Adrián Guľa, Jan Vondra

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Viktoriáni dnes doma přehráli pražskou Bohemians 3:1  |  Fotbal  |  Sport  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.