Počasí dnes22 °C, zítra23 °C
Úterý 14. května 2024  |  Svátek má Bonifác
Bez reklam

Viktoriáni porazili při prvním domácím utkání roku 2021 nováčka z Pardubic 2:0

, aktualizováno 24. ledna 2021, 19:20

Povinné vítězství si dnes na své konto připsali hráči FC Viktoria Plzeň. Po několika nevydařených zápasech viktoriáni při prvním domácím utkání roku 2021 porazili ligového nováčka z Pardubic 2:0. Oba góly padly v závěru utkání, ten druhý už v nastavené hrací době. Trefili se Milan Havel a Pavel Bucha. Domácí mohli připojit ještě jeden gól, ten ale videorozhodčí neuznal kvůli ofsajdu.

Plzeňané chtěli odčinit ztrátu z Příbrami a od začátku duelu byli hodně aktivní. Hned v 5. minutě zvonila za Markem Boháčem tyč, to když do ní vletěla tečovaná střela Pavla Buchy. Stejný hráč měl obrovskou příležitost také po čtvrt hodině hry, po zpětné přihrávce Šulce ale napálil míč přímo do gólmana hostů. Ten ještě předtím vychytal také Zdeňka Ondráška.

Červenomodří se nedočkali ani po velkém závaru ve vápně, Ondrášek zády k bráně nahrál Buchovi, jenže jeho pokus zablokovala obrana Pardubic. Východočeši pak sami zahodili tutovku, to když se do Surzynova centru opřel Černý, ale Jindřich Staněk vytasil parádní zákrok. Těsně před poločasem „Kobra“ otevřela skóre, ale VAR tento zásah kvůli ofsajdu odvolal. Po půli tak svítilo na velkoplošné tabuli bezbrankové skóre.

Také do druhého poločasu měli Západočeši zajímavý vstup, ale Ondrášek nedosáhl na prudký přízemní centr Lukáše Kalvacha. Z následné příležitosti pak Pavel Šulc trkl hlavičku vedle. Kalvach to čtvrt hodiny před koncem zkoušel i sám, po odraženém balonu ale střelou z první neuspěl.

Viktorka se nakonec regulérní branky přeci jen dočkala, odražený míč se dostal až k Milanu Havlovi a plzeňský bek rozradostnil domácí lavičku. Upevnit vedení mohl ještě střídající Ba Loua, avšak jeho ránu pohotově vyrazil Boháč. To se v úplném závěru povedlo Pavlu Buchovi, Plzeňané tak porazili Pardubice 2:0.

A jak hodnotí utkání hráči? 

„Zápas to byl dnes složitý. Věděli jsme, že Pardubice budou urputné. Po červené kartě to paradoxně bylo ještě složitější, ale dali jsme do toho celkově hodně úsilí a vyplatilo se to!“ těšilo útočníka Lukáše Matějku. Ten byl u první branky, kdy aktivním soubojem donutil bránícího hráče Pardubic k rozhodující teči. „Odstavoval jsem si hráče a ten to tečoval Havlisovi do běhu, takže to ofsajd být nemohl,“ má jasno. Tomu, že branka byla regulérní, věřil i její autor Milan Havel: „Myslel jsem si, že to šlo od hráče Pardubic. Nebyl jsem si úplně jistý, byl jsem tedy trošku nervózní, ale věřil jsem tomu... Limba na mě pak ale volal z tribuny, že to bude gól, a to mě uklidnilo.“

Po gólu byla cítit velká úleva. „Rozhodně nám to hodně pomohlo. Hlavně tři body pro nás budou psychická vzpruha a doufáme, že teď to nastartujeme a pojedeme takhle dál,“ přeje si Lukáš Matějka. „Hrozně jsme to celý tým potřebovali. Dali jsme do toho hodně a tuhle odměnu už jsme potřebovali, jsem rád, že jsme vyhráli,“ doplňuje Milan Havel. 

Ohodnoť článek

Tisková zpráva | Foto FC Viktoria Plzeň

Štítky fotbal, FC Viktoria Plzeň, viktoriáni, liga, Pardubice, FK Pardubice, Milan Havel, Pavel Bucha, Zdeněk Ondrášek, Marek Boháč, Pavel Šulc, Lukáš Kalvach, 1. FK Příbram, Lukáš Matějka

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Viktoriáni porazili při prvním domácím utkání roku 2021 nováčka z Pardubic 2:0  |  Fotbal  |  Sport  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.