Počasí dnes9 °C, zítra6 °C
Čtvrtek 18. dubna 2024  |  Svátek má Valérie
Bez reklam

Adrian Guľa: Vítězství bylo zasloužené po týmovém výkonu, i když nakonec vydřené

Po reprezentační přestávce porazili v nedělním večerním utkání viktoriáni po boji Mladou Boleslav 2:1. Jak viděl zápas autor vítězné branky Lukáš Hejda a jak ho zhodnotil trenér Adrian Guľa.

„Bylo to zasloužené vítězství po týmovém výkonu, i když nakonec vydřené. V úvodu se nám nepodařilo proměnit šance a soupeř ze své jediné srovnal. Podpora od fanoušků byla důležitá, kluky podrželi. Ukázali jsme si cenné věci, na kterých můžeme v dalších dnech stavět,“ řekl plzeňský kouč Adrian Guľa.

„Byl to těžký zápas,“ potvrdil Lukáš Hejda. „Vyšel nám vstup, kdy jsme hráli aktivně, rychle jsme rozehrávali a přišly i šance. Dali jsme gól a dominovali jsme. Po vyrovnání to trochu ztratilo tempo. Ve druhém poločase jsme drželi balon, ale už to nebylo takové... Zaplaťpánbůh, že se urodila vydřená výhra,“ oddychl si plzeňský stoper.

„Pro mě byla podstatná reakce mužstva. Chlapci se nevzdali, šli za vítězstvím a v takových situacích se k vám někdy přikloní i štěstí. Potřebovalo jsme takové vítězství, od kterého se můžeme odrazit,“ pochvaloval si Adrian Guľa.

Po vítězném gólu Lukáše Hejdy došlo ještě k přezkumu situace u VAR, který branku potvrdil. „Moc jsem si nevěřil, že by to mělo platit, trochu jsem tušil, že to je ofsajd. Ani jsem se neradoval. Rozhodují ale nohy, které byly na stejné úrovni, od toho je tu video a to to uznalo, takže díky bohu za to,“ ulevilo se mu.

Za podporu fanoušků, kterých po půlroce bylo na stadionu téměř šest tisíc, byl vděčný. „Fotbal se hraje pro lidi, my chceme hrát před plným stadionem. Bez nich to není ono, takže dnes jim musíme poděkovat za fantastickou podporu,“ vzkázal Hejda, který dnes nastoupil ve stoperské dvojici s Luďkem Pernicou. „Tím, že spolu pořád trénujeme, tak se známe hodně a ve hře nevzniká žádný problém. Vyhověli jsme si, fungovalo to dobře,“ míní vysoký obránce nosící číslo 2.

Ohodnoť článek

Foto Martin Skála

Štítky FC Viktoria Plzeň, fotbal, utkání, zápas s Mladou Boleslaví, Adrián Guľa, Lukáš Hejda, FK Mladá Boleslav, Luděk Pernica

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Adrian Guľa: Vítězství bylo zasloužené po týmovém výkonu, i když nakonec vydřené  |  Fotbal  |  Sport  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.